23:01, ned, 28. Apr

FOTO: Gasilci PGD Pernica pripravili veselico, letos slavijo 90 let delovanja





Sinoči so gasilci in gasilke PGD Pernica iz občine Pesnica pripravili veliko gasilsko veselico, na kateri so igrali Srčni muzikanti.

PGD Pernica letos praznuje kar 90 let delovanja, na kar so gasilci in gasilke tega društva zelo ponosni. Pozno jeseni bodo pripravili veliko slavje in odprli gasilski muzej, zdaj pa so poskrbeli za domačine, da so se lahko zabavali, peli in plesali ob pesmih ansambla Srčni muzikanti. Gasilci pa so pripravili pravo veselico, na kateri ni manjkalo niti hrane in pijače.

Obiskovalci veselice PGD Pernica
Srčni muzikanti na veselici PGD Pernica

Poveljnik PGD Pernica Rok Čep nam je še povedal, da imajo v društvu odlično poskrbljeno za podmladek. Mladih gasilcev je namreč med 30 in 40. V operativi morajo zagotavljati 30 gasilcev, Čep pravi, da jih imajo več. Ne pozabljajo pa niti ne na veterane, niti ne na članice. Med članicami so tudi operativke. PGD Pernica je osrednja gasilska enota v občini Pernica, To pomeni, da pokrivajo intervencije na svojem požarnem območju, zraven pa še v celotni občini. Čep pravi, da to ne bi šlo, če ne bi imeli dobrega sodelovanja še z drugimi gasilskimi društvi. Posebej pa se je še zahvalil PGD Jarenina, ki jim je pomagalo ob pripravi jubileja, hkrati pa so prevzeli nočno dežurstvo med veselico. Gasilci so pač taki, da pomagajo ljudem in pomagajo drug drugemu.

Obiskovalci veselice PGD Pernica
Pod odrom na veselici PGD Pernica
PGD Pernica
PGD Pernica deluje že 90 let

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.