19:46, sre, 1. Maj

FOTO: Gasilska zveza Majšperk je imela 28. redno skupščino





V četrtek, 18. 4. 2024, je imela Gasilska zveza Majšperk 28. skupščino. V to zvezo je vključenih pet prostovoljnih gasilskih društev: Majšperk, Ptujska gora, Stoperce, Medvedce in Majšperk-Breg.

Na skupščini Gasilske zveze Majšperk so pregledali, kaj so v preteklem letu naredili skupaj s članicami in z Občino Majšperk. Hkrati pa tudi načrt za sedanje leto in naprej.

Gasilska zveza vsako leto z vsemi članicami pripravi redne dogodke, od tekmovanj naprej, gasilci pa posredujejo tudi na različnih intervencijah. Prioritetno najprej v svoji občini, nato pa še širše. Tako so lani bili tudi v drugih občinah, vse do Koroške.

Kristijan Lovrenčič, predsednik GZ Majšperk, je izpostavil, da imajo na Občini Majšperk posluh za potrebe gasilcev, po njegovih besedah ne gre za želje gasilcev, kaj bi imeli, ampak za resnične potrebe po opremi, s katero nato sodelujejo na intervencijah.

Da je povezanost prostovoljnih gasilskih društev v gasilsko zvezo, te pa naprej še v regijsko, je po besedah Dejana Jurkoviča, predsednika Sveta Podravske regije, pomembna. Izpostavil je še, da so prostovoljna gasilska društva osnove celice gasilstva, ki jim morajo gasilske zveze in regije pomagati in jih podpirati na različne načine.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.