04:42, pet, 17. Maj

FOTO: Generacija učencev OŠ Majšperk praznovala 50 let





Po petdesetih letih od svojega odhoda iz Osnovne šole Majšperk in njenih podružnic so se minulo soboto zopet zbrali, da bi obeležili to praznično obletnico. Skupaj so obujali spomine, hkrati pa ustvarili nove, ki bodo še dodatno zaznamovali generacijo 1972/73. Srečanja se je udeležila večina, tudi tisti, ki zdaj živijo onkraj meja Slovenije.

Srečanje generacije 1972/73 je bilo posebno in ganljivo združenje nekdanjih sošolcev. Dogodek je bil priložnost, da so se zbrani, ki so nekoč delili šolske klopi, znova srečali, obudili spomine ter ustvarili nove in nepozabne trenutke.

Srečanje zaznamovala čustva in spomini

Vsi ti nekdanji učenci, ki so nekoč skupaj stopali po hodnikih šole, so po 50 letih ponovno srečali v gostišču Dolinca. Čarobnost tega srečanja ni bila le v ponovnem snidenju, temveč tudi v izmenjavi zgodb, spominov in vzklikov prepoznavanja ob obujanju skupnih trenutkov. Srečanje generacije 1972/73 je bila priložnost, da se odprejo škatle spominov, polne smešnih anekdot, dogodivščin in trenutkov, ki so nekoč zaznamovali njihova šolska leta. Čustva so se prepletala med smehom ob nostalgičnih spominih ter ganjenostjo ob ponovnem srečanju s prijatelji, ki so bili nekoč del njihove vsakodnevnice.

Nekdanji učenci, ki so se po vseh teh letih spet združili, so začutili toplino in povezanost med seboj, ki jo je čas le še okrepil. Srečanje je bilo priložnost, da se spomnijo na čase, ko so skupaj odraščali, se učili, se smejali in soustvarjali spomine, ki so jih oblikovali kot posameznike in kot skupnost. Ta dogodek je bil neprecenljiv trenutek, ki je povezal generacijo 1972/73 v ljubečem in poglobljenem občutku pripadnosti in prijateljstva. Srečanja so se udeležili tudi tisti, ki jih je pot življenja popeljala onkraj naših meja, tudi v Nemčijo.

Ob pomembnem jubileju srečanja generacije 1972/73 sta se srečanja udeležili tudi razredničarki, Marija Kušar iz 8. a razreda ter Olga Predan iz 8. b razreda. Njuna prisotnost je dodala poseben čar dogodku in pomenila pomembno vez med preteklostjo in sedanjostjo. Nekdanji učenci so bili mnenja, da sta  razredničarki Marija Kušar in Olga Predan bili več kot le učiteljici; bili sta voditeljici, mentorici in podpora v šolskih letih svojih učencev. Njuno prisotnost na srečanju je bilo spoštovanje do njihovega dela ter priznanje vloge, ki sta jo imeli pri oblikovanju in usmerjanju teh učencev v pomembnih letih njihovega odraščanja, hkrati pa je bilo srečanje priložnost za hvaležnost in spoštovanje do njunega dela ter truda, ki sta ju vložili v vzgojo in izobraževanje generacije 1972/73. Njuna prisotnost na srečanju je zagotovo prinesla še več čustev, spominov in hvaležnosti, saj sta predstavljali ključno vez med preteklostjo šole in sedanjostjo tistih, ki so jo nekoč obiskovali.

Za kulturno popestritev srečanja generacije 1972/73 Osnovne šole Majšperk sta poskrbeli nadarjeni učenki, Maja Žafran in Nina Galun. Njuna prisotnost je dodala čarobnost dogodku in obogatila celotno doživetje srečanja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.