05:58, sob, 27. Apr

FOTO: Grozljive fotografije posnete na eni izmed kmetij





Na družbenih omrežjih so zaokrožili grozljivi posnetki, ki prikazujejo, da živali živijo v nevzdržnih razmerah. Fotografije so objavili tudi v Društvu za zaščito konj, kjer so zgroženi. Samo v letošnjem letu so za lastnika že oddali dve prijavi, prav tako v preteklih letih. O zadevi so obvestili tudi direktorja inšpekcijske službe.

Odzvali so se tudi v Društvu za zaščito živali Maribor, kjer so zapisali: “Zakaj se to dopušča? In kako dolgo se bo še tovrsten odnos do živali lahko nadaljeval? Čudno. Namreč Zakon o zaščiti živali tega ne dovoljuje – to celo prepoveduje. Kje je torej težava?”

“Te živali se niso same spravile na svet. Niso se same naselile v hlev, niso se same vklenile na verige in niso same izbrale življenja/trpljenja v gnojnici. Medtem, ko več let pripete med lastne iztrebke, na istem mestu stojijo in čakajo zakol/ smrt/…Pač nekaj za profit. Vse to jim naredi človek.. In človek naj za to tudi odgovarja. Niso pa vse kmetije takšne. Zato bi bilo dobrodošlo, da bi tudi ostali tudi živinorejci ostro ter kritično komentirali, okarali takšne življenjske pogoje, takšne lastnike,” so zapisali na Facebooku.

“Še bolj dobrodošlo (in edino pravilno) pa bi bilo, da bi pristojni državni organi končno začeli ustrezno kaznovati vse takšne lastnike/imetnike živali. Da tega ne bi dopuščali. Da bi s svojim delom to ustavili. Nenazadnje so v službi, ki je preprečevanju takšnega trpljenja živali namenjena. In ni prav, še manj pa fer, da žival tako živi/ trpi,” še dodajo.

Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.