03:51, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: 23-letnik grozil z nožema, obkolili so ga policisti, vdal se je po prihodu sorodnika





Na Bavarskem dvoru v Ljubljani je okoli 15. ure mlajši moški grozil z nožema. Policisti so omejili gibanje v okolici, posredovala je specialna enota s pogajalcem, vendar se je moški vdal šele po prihodu sorodnika. Eden od policistov se je pri tem lažje poškodoval. Moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v zdravniško oskrbo.

Gre za 23-letnega državljana Slovenije z območja Ljubljane, ki je bil v podobnem dogodku že udeležen v letu 2020, je v izjavi za medije povedal inšpektor sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Željko Car.

Moški, ki je nosil vizir in nahrbtnik, v rokah pa je držal noža, s policisti ni sodeloval, zato so na kraj dogodka poklicali tudi specialno enoto policije s policijskim pogajalcem.

Medtem so policisti uporabili več različnih prisilnih sredstev, poskušali so ga onesposobiti s paralizatorjem, a pri tem niso bili uspešni. Noža je izpustil šele, ko je na kraj prispela oseba, ki je z njim v sorodu, takrat so posredovali tudi policisti specialne enote, pri čemer se je lažje poškodoval policist.

Presodili so tudi, da moški potrebuje zdravniško pomoč, zato so ga po končanem posredovanju odpeljali z reševalnim vozilom v nadaljnjo zdravniško oskrbo.

Car je pojasnil, da bo ustanovljena komisija, ki bo ugotavljala okoliščine nedelovanja električnega paralizatorja. “V večini primerov pride do tega, da se krog ne sklene, zato uporaba ni učinkovita. Več pa bo lahko povedala komisija, ko bo ugotavljala napako,” je napovedal.

Ugotavljanje posameznih okoliščin še poteka.

Vir: sta

Video je na ogled TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.