22:57, ned, 24. Sep

FOTO in VIDEO: Bakla miru danes obiskala tudi Vuzenico in Muto

Plamen miru za Olimpijski festival evropske mladine (Ofem), ki ga bo julija gostil Maribor, je v začetku meseca iz Rima prispel v štajersko prestolnico.

Takrat je baklo v imenu slovenskih športnikov od župana Maribora prevzela smučarka Ilka Štuhec in jo ponesla po mestu. Bakla pa v teh dneh potuje po več krajih in šolah. Danes je svojo pot začela v Dravogradu, se podala do Slovenj Gradca in Mislinje, ter v Vuzenico in na Muto. Obiskali pa so tudi Radlje ob Dravi in Podvelko.

Do začetka Ofema 23. julija bo bakla po napovedih organizatorjev obiskala 28 občin in 18 osnovnih šol, prisotna pa bo tudi na številnih dogodkih. Tako naj bi širila sporočilo miru, upanja in združevanja ljudi različnih narodov, kultur, jezikov in tradicij.

Tekmovanje bo potekalo med 23. in 29. julijem z več kot 3600 športnicami in športniki, ki se bodo za odličja borili v 11 športnih panogah. Prvič v zgodovini festivala bodo izvedena tekmovanja v rolkanju, gorskem kolesarstvu in košarki 3×3. Ostale panoge so športna gimnastika, atletika, cestno kolesarstvo, rokomet, judo, plavanje, tenis in odbojka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav