12:01, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Bakla miru obiskala tudi občino Rače – Fram





Plamen miru za Olimpijski festival evropske mladine (Ofem), ki ga bo julija gostil Maribor, je v začetku meseca iz Rima prispel v štajersko prestolnico.

Takrat je baklo v imenu slovenskih športnikov od župana Maribora prevzela smučarka Ilka Štuhec in jo ponesla po mestu. Bakla pa v teh dneh potuje po več krajih in šolah. Danes je svojo pot začela v Slovenski Bistrici, nadaljevala v občini Rače – Fram, ter občini Hoče – Slivnica, obiskala pa bo še Miklavž na Dravskem polju in Starše.

Do začetka Ofema 23. julija bo bakla po napovedih organizatorjev obiskala 28 občin in 18 osnovnih šol, prisotna pa bo tudi na številnih dogodkih. Tako naj bi širila sporočilo miru, upanja in združevanja ljudi različnih narodov, kultur, jezikov in tradicij.

Na grajskem dvorišču v Račah so tako Foksija in ekipo Ofema pričakalo osnovnošolski otorci iz Rač in Frama. Veseli so bili, da so baklo lahko tudi sami ponesli in se s tem vživeli v olimpijski duh.

Tekmovanje bo potekalo med 23. in 29. julijem z več kot 3600 športnicami in športniki, ki se bodo za odličja borili v 11 športnih panogah. Prvič v zgodovini festivala bodo izvedena tekmovanja v rolkanju, gorskem kolesarstvu in košarki 3×3. Ostale panoge so športna gimnastika, atletika, cestno kolesarstvo, rokomet, judo, plavanje, tenis in odbojka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.