01:01, sre, 1. Maj

FOTO in VIDEO: Bobnarji na Ptujskem gradu še bolj razgreli vroč oktobrski dan





V soboto, 7. 10., so Ptujski grad zavzeli bobnarji. Podobno kot lani so bobnali skupaj z bendom The Rocktors, legendarnim bobnarjem Markom Soršakom Sokijem in organizatorjem prireditve, prav tako bobnarjem Mihaelom Tošem.

Soki in Toš sta poskrbela, da se je ponovil lanski dobrodelni koncert na Ptujskem gradu, spet sta namreč poskrbela za dobrodelno gesto, saj bo celotna vstopnina šla za dobrodelne namene. Na dobrodelnem dogodku zbrana sredstva so namreč namenjena otrokom oziroma glasbenim šolam poplavljenih območij.

Prizorišče, kjer je najprej igrala Toševa skupina Hudobni volk, nato pa še The Rocktors s Sokijem in vsemi bobnarji, sicer ni bilo čisto na istem mestu kot lani, ampak na dvorišču gradu. Tako da so si obiskovalci in bobnarji v gradu lahko ogledali tudi največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož, ki slavi visoko letnico delovanja.

Prvi del nastopa bobnarjev s skupino The Rocktors smo v živo ujeli tudi mi. Poglejte, kako zagnano, zavzeto in s strastjo so igrali:

Najmlajši med bobnarji je imel rojstni dan, tako da so mu Soki in ostali tudi čestitali.

Še mlajši otroci pa so se že pred koncertom usedli za bobne in pokazali, da imajo veliko zanimanja za igranje, za glasbo in za “ropotanje”.

Že od desete ure naprej so se lahko najmlajši in tudi starejši preskusili v bobnanju, saj so imeli pri vhodu v grad stojnico z bobni, po katerih so lahko preskušali občutek za ritem pa tudi za to, kje in kako udariti po činelah in bobnih.

Na dvorišču gradu pa se je počasi zbirala množica obiskovalcev, ki si je torej lahko ogledala razstavo historičnih glasbil v gradu, uživala v prelepem razgledu na Ptuj in okolico ter čakala na koncert.

Skupina Hudobni volk

Najprej so bili na odru člani in članica benda Hudobni volk, ki so ogreli občinstvo. Nato pa sta Soki in Toš povedala nekaj besed. Toš je odšel, ker je tudi sam bobnar, do svojih bobnov k ostalim bobnarjem. Soki pa pred mini komplet bobnov na odru in napovedal tisto, kar smo vsi pričakovali.

The Rocktors s Sokijem

30 bobnarjev iz vse Slovenije, različnih generacij. Vsi so odlični, nekateri se še učijo bobnanja, drugi so že dlje časa v kateri od slovenskih skupin, vsi pa seveda z veseljem in strastjo do bobnov.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.