03:22, pon, 24. Jun

FOTO in VIDEO: Bomba uspešno odstranjena!

Uspešno zaključen scenarij odstranjevanja prve letalske bombe, ki so jo nedavno našli blizu nekdanjih mariborskih zaporih, je pokazal usklajeno akcijo vseh služb, ki so pri njemu sodelovale, tako pri evakuaciji prebivalstva kot tudi pri samem postopku deaktivacije in odstranitve bombe. V nedeljo bodo odstranili še eno, težjo bombo. Že zdaj pa ugotavljajo, kaj se lahko v Mariboru še izboljša, glede na to, da je po ocenah v mestu še zagotovo več neodkritih bomb.

Aleš Ciringer, direktor Gasilske brigade, je zelo zadovoljen tako s prvim delom, evakuacijo, kot tudi z drugim delom, v katerem so pirotehniki opravili svojo nalogo tako hitro in uspešno deaktivirali 250-kilogramsko letalsko bombo. Na prvem mestu pa se zahvaljuje prebivalcem in prebivalkam Maribor, vsi so vbili evakuirani, skupaj s policijo so gasilci uspešno evakuirali in pripravili teren. Na terenu pa je bila tudi velika ekipa sodelujočih, skupaj okrog 150 oseb. Dva pirotehnika sta bila ob bombi oziroma jami, drugi so bili razporejeni na svojih točkah. Več v izjavi Ciringerja:

Podžupan MO Maribor Samo Peter Medved je že med postopkom povedal, da so obb vsem pozitivnem reagiranju občanov in občank Maribora, ugotovili, da mesto nima ustreznega načrta ukrepanja, kar pa bi bilo smiselno, saj je v mestu zagotovo še okoli 200 neeksplodiranih bomb. Ta načrt bodo naredili v naslednjih dneh. Podžupanova izjava je v posnetku:

Je pa Ciringer povedal, da so že pripravljeni tudi na odstranitev druge bombe, ki jo bodo deaktivirali in odstranili v nedeljo. Tokrat je bilo v Dvorani Tabor, kjer je bila evakuacijska točka, 26 oseb in nekaj živali, v nedeljo jih – zaradi 300-metrskega in 600-metrskega pasu, v katerem je več stanovalcev in stanovalk, pričakujejo več.

V galeriji si lahko ogledate zbrano ekipo gasilcev, pirotehnikov in drugih na kraju najdbe in deaktivacije ter uspešne odstranitve letalske bombe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.