02:19, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Dirka po Sloveniji slovenske kraje obarvala zeleno





Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) je zmagovalec prve etape 27. dirke po Sloveniji, ki se je začela na Ptuju in končala v Rogaški Slatini (151,5 km). V ciljnem sprintu je za malenkost ugnal Španca Jona Aberasturija. Tretji je bil Portugalec Rui Felipe Oliveira. Slovenci niso bili v ospredju, a so najboljši cilj varno prečkali v času glavnine.

Včerajšnjo prvo etapo so kolesarji začeli na Ptuju, pot pa jih je med drugim vodila tudi skozi Lenart, Šentilj, Zgornjo Kungoto, Maribor, Slovensko Bistrico, Šmarje pri Jelšah ter po zadnjem 13-kilometrskem krogu vse do cilja v Rogaški Slatini. Vsi kraji so se obarvali v zeleno, ki je barva tekmovanja in glasno navijali za najboljše kolesarje.

Od poslikav obrazov, do pleh muzike

Preden so najboljši kolesarji prišli do vaškega trga v Kungoti, pa so se navijači dobro ogrevali za navijanje. Predpriprave so potekale tudi na postaji kjer so urejali poslikave. Le nekaj trenutkov pred prihodom kolesarjev je bila na navijanje pripravljena tudi Kungoška pleh muzika. Najbolj nestrpno pa so svoje favorite čakali najmlajši.

Več utrinkov včerajšnjega dogajanja v Kungoti pa si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.