04:31, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Društvo kmetic Destrnik je aktivno in uspešno, posneli so celo film





Društvo kmetic Destrnik je imelo občni zbor, na katerem so se zbrale tako članice kot tudi podporni člani.

Skupaj so si ogledali film o koruzi, pregledali poročila o dosedanjem delu, predvsem pa družili. Ob tej priložnosti pa je članica društva Karmen Požar predala Občini Destrnik skvačkan grb, ki ga je naredila sama v okviru akcije Slovenija kvačka.

Predsednica društva Irena Gajšek je povedala, da so članice društva zelo aktivne. Namreč kuhajo, pečejo, kvačkajo, predvsem pa ohranjajo stare običaje. V društvu so se vsi skupaj tudi potrudili in posneli film.

Povedala je še, da je ponosna na svoje članice, saj še vedno nosijo ob posebnih priložnostih tudi obleke, kot so jih ženske nosile nekoč. Po tem so članice tudi prepoznavne.

Razložila je tudi, kako so posneli film o pridelavi in predelavi koruze.

Betka Fras, ki je prav tako v društvu, pa je povedala, da ne sadijo samo koruze, ampak tudi delajo na njivi, sadijo buče, družijo se ob trebljenju buče, sadijo fižol, pripravljajo pa tudi več tradicionalnih prireditev in aktivnosti. Ob vsem tem pa nosijo posebne obleke in se trudijo tudi ohranjati svoje narečje.

Milena Habjanič, prav tako članica tega društva, pa nam je povedala, da poskrbijo, da na nekaterih občinskih in drugih prireditvah obiskovalci ne ostanejo lačni.

Skvačkan grb občine Destrnik je na častnem mestu v Volkmerjevem domu kulture

Pred občnim zborom Društva kmetic Destrnik je Karmen Požar iz tega društva predala izjemen skvačkan grb občine Destrnik županu te občine Francu Pukšiču.

Župan Franc Pukšič pa je posebej poudaril, da so grb dali na častno mesto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.