11:49, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Ekskluzivni pogovor z Gregorjem Jančičem, pevcem Happy Ol’ McWeasel, ki v petek nastopijo v Mariboru





V petek, 17. 3. 2023, bo na Štuku veliki koncert mariborskega benda Happy Ol’ McWeasel. Fantje bodo prav na dan svetega Patrika predstavili svoj novi album, ki ga bodo imeli tudi zraven.

Dan pred tem, torej v četrtek, 16. 3. 2023, pa bodo nastopili v ljubljanskem Orto Baru. Več o koncertu, bendu in tudi novemu albumu nam je povedal pevec Gregor Jančič. Fantje, preskušeni glasbeniki, so pred 16 leti ustanovili bend Happy Ol McWeasel. Vesele stare podlasice bi jim lahko rekli po slovensko. Pred 16 leti so razmišljali, da bi na irski praznik, dan Svetega Patrika, pripravili koncert z irsko glasbo, pa niso vedeli, kateri bend bi tisti dan igral. In so se odločili, da pripravijo priredbe irskih, keltskih in škotskih pesmi in da jih zaigrajo. V klubu MC Pekarna so nato te pesmi tudi zaigrali v rokerski izvedbi. In nato so ostali skupaj.

Happy Ol’ McWeasel. Turneja po Češki, januar 2023. Divadlo Pod Lampu. Foto: Karel Vlček.

Pred epidemijo so približno polovico koncertov imeli v tujini, zdaj je to nekoliko manj, a vseeno, tujina še vedno ostaja. Na Japonskem sicer še niso bili, so pa tam izdali dva albuma za njihove oboževalce, je še povedal Jančič. Dejal je, da bodo nekoč tudi odšli na Japonsko. S svojo priredbo irske pesmi Danny boy pa so uspeli tudi tako, da je ta pesem v nadaljevanki The Crazy Ones, v kateri igra Robin Williams, soundtrack.

Več je povedal tudi o pesmih, ki so na novem albumu Such is Life, ki ga nekako ni hotel omejiti z eno samo zvrstjo glasbe.

Sicer pa od vsega svojega začetka veljajo za celtic punk band, ki se je prelevil v folk punk band (poleg kitare, basa, bobnov imajo v bandu še harmoniko, violino, bendžo). Proslavili so se s koncerti, na kateri definitivno niso na miru, ampak skačejo, plešejo in uživajo skupaj s publiko.

Happy Ol’ McWeasel. Studijska fotografija. Foto: Sami Rahim

Ne smemo pozabiti omeniti vse sedmerice:  Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara).

Happy Ol’ McWeasel. Studijska fotografija, Foto: Sami Rahim

Pesmi na novem albumu

Nova doza folk punk rocka za dan svetega Patrika in naprej bo tako na voljo na novi turneji Vizlov, kot jim ljubkovalno tudi rečejo, naprej 16. 3. v ljubljanskem Orto Baru, nato pa v petek, 17. 3., na Štuku v Mariboru. Istega dne izide tudi nov album Such is Life. Pred 16 leti so nastali iz čiste zafrkancije, po tretjem koncertu pa so postali čisto zaresen bend, ki se vse do danes razvije. Pesmi na albumu so stilsko prepoznavne, kot nam je dejal Jančič, se najde za vsakogar nekaj. Tako za poskočne, zaljubljene kot tudi jezne. Vsebuje 13 skladb, med katerimi je tudi nekaj že znanih: ‘Last Good Chance’, ‘Mickey Lad’, ‘See You Tomorrow’, ‘Break Them Bones’ in aktualno ‘100 Years’.

Turneja po Sloveniji in v tujini

Vizle čaka nato konkretna turneja ‘Such is Live’. Po Ljubljani in Mariboru prihajajo še v Brežice (25. 3.), Koper (31. 3.), Nova Gorica (1. 4.), Ravne na Koroškem (7. 4.), Ormož (8. 4.), Grosuplje (14. 4.), Šentjur (15. 4.), Velenje (21. 4. in 1. 7.), Kranj (22. 4.), Castle festival (4. 8.) in Celje (18. 8.), vmes pa bodo koncertirali tudi zunaj naših meja, v Franciji in Nemčiji, v dogovorih so še za nove datume koncertov.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.