14:51, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Ivo Boscarol razkril svoje načrte investiranja v Maribor, podal se bo tudi v turizem in gostinstvo





Ivo Boscarol, ki je nedavno kupil trgovsko središče Mercator Center Tabor II v Mariboru, je danes predstavil svoje načrte tako v posodabljanje tega centra kot tudi ureditev Trgovskega centra City v središču Maribora. Obenem pa je nakazal tudi, da sežejo njegove želje in načrti tudi na področje mariborskega turizma.

Ivo Boscarol je v predstavitvi dejal, da ima zdaj v Mariboru dve investiciji, prva je Mercator center Tabor II, katerega solastnik je že – poleg investicije zanj se bodo lotili še drugega dela in posodobitev, nadgradnje. Druga pa je Trgovski center City, kjer bodo dali v najem pisarniške prostore. Ob tem je dejal, da močno verjame v mariborsko gospodarstvo in da upa, da se bo zbudilo in dvignilo nazaj na stopnjo, v kateri je nekoč že bilo, v svoje zlate čase.

Ivo Boscarol in Jerneja Kastelic

Verjame tudi, da je odločitev za nakup Mercator centra Tabor II bila prava, saj so pred tem naredili več anket in analiz.  Center namreč stoji sredi gosto naseljenega območja. Še vedno je center dokaj nov, kar je tudi pozitivna lastnost. Glede na analize ankete, ki so jo pred tem naredili med ljudmi, pa so ugotovili, da so obiskovalci centra pogrešali več dogajanja v samem centru. In prav to zdaj s prazničnim programom ponujajo vsem.  Ponudili bodo več dogodkov, Božiček bo prišel s kočijo, brezplačno bodo tudi zavijali darila, ki bodo kupljena v tem centru ter poskrbeli za več zanimivosti. Tudi Srednja šola za trženje in dizajn Maribor bo sodelovala.

Investicija v ta center se mu “splača”

Kar se tiče samega nakupa tega centra in nadaljnjega investiranja v obnovo, posodabljanje in nadgradnjo, pa je poudaril, da se mu splača. Še enkrat je izpostavil, da si center zasluži, da živi. Ob tem je povedal, da bodo še sanirali sanitarije, delajo tudi v garaži, namestili bodo polnilnice, na katerih bodo lahko tudi okoliški prebivalci polnili svoja električna vozila, ne samo obiskovalci centra. Spremenili bodo tudi fasado.

Investicije v TC City, Start-up podjetja in turizem

Ob tem pa to ni edina Boscarolova investicija v Mariboru. Tako je dejal, da so nekaj pisarn v TC City že oddali, pri tem se pogovarjajo tudi z nekaj Start-up podjetji, da bodo vlagali kapital vanje in sodelovali tako, da se bodo lahko hitreje širila. Namignil pa je še, da si želijo investirati tudi v turizem in gostinstvo. Meni namreč, da je ta zeleni del Slovenije velik potencial tako v vročih poletjih kot tudi v vse bolj zelenih zimah. Zato je poudaril, da bosta Maribor in njegova okolica zagotovo še v njihovem interesu.

V taborskem Mercatorju vse več dogajanja in prireditev

V trgovskem centru Mercator Tabor II so sedanje stanje tega centra in hkrati vizije za naprej predstavili lastnik Ivo Boscarol ter predstavnika družbe Mercator d.d. Urban Plestenjak, direktor sektorja velikih formatov Mercatorja, in Jerneja Kastelic, direktorica sektorja upravljanje z najemniki. Decembrsko dogajanje pa je povzel Uroš Meža, idejni vodja in izvajalec tokratnega decembrskega dogajanja v Mercator Tabor II, sam sicer prihaja iz podjetja Brit. Sodelovala je tudi Tanja Lakoše, ravnateljica Srednje šole za trženje in dizajn, ki je predstavila nekaj njihovih načrtov, sodelovanje šole z Ivom Boscarolom in sodelovanje v decembrskem programu tega centra.

Urban Plestenjak
Tanja Lakoše

Tako so skupaj predstavili aktivnosti družbe Boscarol v Mariboru. Predstavili so novosti in izboljšave, ki so se že in se še bodo zgodile v trgovskem centru Mercator Tabor II ter druge projekte in načrte. Prav tako tudi ponudbo družbe Mercator in zavzemanje za celovito delovanje centra. Poudarili so predvsem osredotočenost na kupce ter uspešno sodelovanje s podjetjem Boscarol. Pa tudi tesno sedanje sodelovanje družbe Boscarol s Srednjo šolo za trženje in dizajn Maribor ter nove skupne iniciative in aktivnosti.

Pevski zbor Srednje šole za trženje in dizajn Maribor

In ker se je začel najbolj praznični mesec so spregovorili tudi o programu Praznični december, ki ga zanje v tem centru pripravljata podjetje Boscarol in Brit. Za prijetno vzdušje so poskrbeli dijaki Srednje šole za trženje in dizajn Maribor ter glasbenik Dejan Dogaja.

Dejan Dogaja

Sam Mercator Center Tabor II v Mariboru se tako vse bolj razvija, v maloprodajnem delu prav tako, postregli so že milijontega kupca v hipermarketu. V prihodnosti  ga bodo še posodobili z raznimi oddelki. Tako je danes Urban Plestenjak omenil tudi oddelek za suši, že zdaj pa pravijo, da se lahko v njihovem centru dobi vse.

Celoten program Prazničnega decembra v Mercator centru Tabor II je dostopen na spletni strani Boscarola TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.