09:51, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Kolesarji iz selniške osnovne šole dobili prvo nagrado na tekmovanju





Včeraj so pred Osnovno šolo Selnica ob Dravi izvedli kolesarski dan, ki je vključeval servis koles za učence in vse občane, ki so med 10. in 18. uro tja pripeljali svoja kolesa. V tem, času pa so se učenci še vozili po kolesarskem poligonu in šli na kolesarski izlet. Obiskal pa jih je tudi policist, ki jim je razložil varno udeležbo v prometu. Šola si je to prislužila kot glavno nagrado v sklopu programa Varno na kolesu, saj je zmagala pri tekmovanju v največ prevoženih kilometrih s kolesi.

Glavno nagrado za skupaj od oktobra do aprila prevoženih kar 85.726 kilometrov je v sodelovanju z družbo Butan plin podelila Zavarovalnica Triglav, in sicer servis koles za celotno šolo in širšo okolico. Ob tem pa so izvedli še druge dejavnosti. Urška Breznik, učiteljica in mentorica dejavnosti Moja pot varna vsepovsod na selniški osnovni šoli, je povedala, kako so pravzaprav dobili tako lepo nagrado.

Da so lahko dan preživeli na kolesih in utrjevali svoje znanje tudi o prometu, so bili veseli mnogi učenci. Starejši so ob tem vodili tudi mlajše, vsi pa so se strinjali, da je voziti kolo odlično.

Veliko dela pa so imeli tudi serviserji koles, saj so že v dopoldanskem času mnogi občani pripeljali svoja kolesa na pregled in popravilo.

Glede na to, da zdaj teče Evropski teden mobilnosti tudi v Sloveniji, pa je selniško osnovno šolo doletela še posebna čas. Njeni kolesarji so namreč postali ambasadorji Evropskega tedna mobilnosti, na kar so še posebej ponosni. Ob tem bodo ves teden izvajali razne aktivnosti, povezane z varno udeležbo v prometu in mobilnostjo.

Sicer pa na OŠ Selnica ob Dravi že vrsto let svoje učence pripravljajo tako za varno vožnjo s kolesi kot tudi sicer pa čim bolj varno udeležbo v prometu ter ozaveščajo o pasteh in nevarnosti v prometu. Ravnateljica šole Manja Kokalj je poudarila, da izvajajo te vsebine tako pri pouku kot pri razrednih urah, ne nazadnje pa tudi pri razširjenemu programu Moja pot varna vsepovsod.

Nekaj utrinkov s kolesarskega dneva:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.