09:39, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Magnifico in Masayah na prvem večeru Zimske pravljice v Sveti Trojici





Legenda slovenske glasbe Magnifico in mlada, vendar izkušena primorska reperka Masayah sta sinoči nastopila na odru Zimske pravljice v Sveti Trojici v Slovenskih goricah.

Magnifico, legendarni pevec, ki je že leta uspešen na glasbeni sceni, nastopil pa je tudi v nekaj filmih, je tokrat le nekaj dni pred božičem prepeval svoje pesmi in pokazal, da zna zapeljati publiko. Včerajšnji koncert v Sveti Trojici je bil božični, čeprav ne prav na dan božiča. Magnifico je sicer 18 let pletel tradicijo koncertov prav na božični dan, nato pa je lani to prekinil. Takrat je dejal, da se morajo stvari na nek način končati. A v dneh pred božičem vseeno še stoji na odrih.

Da je po vseh letih koncertov prav na božični dan, to postala neka tradicija, je povedal tudi naši ekipi, in dodal: “Ampak to zame pomeni samo en eksces. Jaz takih koncertov sicer ne delam edini v letu, ki je tako, zelo veliko časa mi vzame, in nisem tako velik fen, da bi ljudem, da bodo natančno vedeli, da me lahko v enem času na istem mestu videli vsako leto. To mi nekako ruši eno magijo.” A ta magija lahko nastaja in ostaja na priložnostnih koncertih, kjer se ustvari dobra povezava med njim in občinstvom, kot se je naredila tudi v Sveti Trojici, kjer je zaigral svoj železni repertoar.

Energična Masayah, ki je pela in repala pred Magnificom, je bila navdušena nad Sveto Trojico. Zahvalila se je Sveti Trojici, da jo je sprejela z odprtim srcem in odprtimi rokami. “Z veseljem pridem še kdaj, da naredimo toplo vzdušje v mrzlih krajih,” je poudarila potem, ko je eno uro bila na odru.

Sama pravi še, da izbor pesmi nekoliko prilagodi, odvisno je od koncerta, od odra, “lahko me najdete tudi s plesalci na večjih odrih, a definitivno mi je v planu samo rast in poklicati tudi instrumentaliste en dan, trenutno pa tako – to, kar ste danes videli, je ena izmed variant, ki jih rada počnem. In to je jaz, matrica in DJ. In gremo, gasa, žurka je.” In res je naredila žurko, čago, zabavo, ko je pela, repala, nagovarjala občinstvo in se razdajala.

Na Trojici so sinoči še odprli Praznično ulico okusov, na kateri so lokalni ponudniki obiskovalcem ponudili hrano in pijačo, tako da ti niso bili niti lačni, niti žejni. Tudi to je postala tradicija Zimske pravljice, ki te dni do novega leta vabi tako domačine kot tudi druge, da pridejo na praznično okrašen Trojiški trg ne samo med koncerti, ampak tudi sicer.

Ne nazadnje pa bodo še danes in v prihodnjih dneh Trojičani pokazali še mnogo več. Od razstave jaslic do uprizoritve živih jaslic 25. in 26. decembra pa vse do 30. decembra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.