11:55, ned, 19. Maj

FOTO in VIDEO: Mariborčani – svetovni prvaki v taekwondoju povedali formulo za izjemni uspeh





Mariborski župan Saša Arsenovič je sprejel slovensko reprezentanco – športnike, ki so se vrnili s svetovnega prvenstva v teakwondoju, kjer so bili izredno uspešni. Ovenčani z medaljami so znova dokazali, da spadajo v sam svetovni vrh taekwondoja.

Svetovno prvenstvo v taekwondoju na Finskem se je za slovenske tekmovalce zaključilo sanjsko. Skupno je malo številčna slovenska ekipa dosegla 8 medalj, od tega 4 zlate, s čimer so postali prava senzacija prvenstva. Svetovni prvaki so postali Tyra Barada, Urša Terdin in Žiga Zagoranski pri članih ter Bian Nabernik pri mladincih.

Nizali zmage eno za drugo

Mladinska zlata medalja, ki jo je na prvi dan prvenstva osvojil Bian Nabernik, je bila le začetek izjemnega uspeha. Mariborski ponos se je razcvetel, ko je komaj 19-letna Tyra Barada na prvem članskem svetovnem prvenstvu dominirala nad konkurenco in si več kot zasluženo prisvojila naslov svetovne prvakinje. Ne le to, Žiga Zagoranski je prevladoval nad svojimi nasprotniki v vseh šestih borbah, kar ga je popeljalo do prvega naslova članskega svetovnega prvaka v kategoriji do 63 kilogramov. Vrhunski dosežek je prav tako uspel Urši Terdin, ki je z vztrajnostjo in neprekosljivo borbenostjo osvojila naslov svetovne prvakinje v članski kategoriji do 70 kg.

Članski uspeh je dopolnila še Elizabeta Črnkovič z 2. mestom. Pri mladinkah pa sta se izkazali najmlajša članica ekipe Nina Korošec ter Neža Guštin (Radovljica) s srebrom. Vse čestitke pa tudi Evi Zorenč za osvojeno bronasto odličje. Čisto malo je do brona zmanjkalo Oleksandru Tyutyunnyku.

Čestitke si zaslužijo tudi trenerji Aleš Zemljič, Uroš Bernard in Denis Drapič za odlično vodenje tekmovalcev ter še posebej Tomaž Barada, predsednik slovenske odprave na svetovnem prvenstvu.

Mariborski župan Saša Arsenovič je včeraj sprejel športnike, njihovega trenerja Aleša Zemljiča in Tomaža Barado:

Govorili smo tudi s Tyro Barada, Žigo Zagoranskim in Uršo Terdin, ki so pokazali svoje zlate medalje.  Zagoranski je tako povedal, da na svetovnem prvenstvu v teakwondoju borbe niso nikoli lahke.  Boril se je z močnimi nasprotniki.  Imel je kar pet težkih borb. Ko je bilo prejšnje svetovno prvenstvu v teakwondoju, je imel sam šele 16 let, takrat je tekmoval še za mladince. Zdaj se je bojeval tako z mlajšimi člani pa tudi s starejšimi, zato je imel zelo raznolike tekme.  Dejal je, da je bilo vrhunsko. Povedal je še, da zdaj ne bo počival. Recept ali formula zanj so nenehni treningi, saj ne trenira in tekmuje samo v teakwondoju.  Pred njim je namreč novembra še izziv v kickboksu, saj želi tudi v tej disciplini postati svetovni članski prvak. Pravi, da nima pavze, čeprav je postal pred dnevi svetovni prvak. Takoj gre na treninge, ki jih ima takorekoč vsak dan.

Urša Terdin je prav tako postala svetovna prvakinja. Zaupala nam je, da je imela pričakovanja in upanja, to je bil dejansko edini naslov, ki ji je še manjkal, tako da je bila to njena dolgoletna želja. Na pripravah se je počutila dobro, pravi, da se je vse “poklopilo” in da je zelo vesela. Tudi ona se čez dva meseca odpravlja na svetovno prvenstvo v kickboksu, kjer bo branila naslov svetovne prvakinje. In zato ima brez počitka naprej treninge in priprave.

Tyri Barada osvojitev naslova veliko pomeni. Zato je zadovoljna, sploh ker je imela možnost tekmovati s članicami. Konkurenca je bila zelo močna, tekmovale so svetovne prvakinje, evropske prvakinje, zato je še toliko bolj vesela svojega uspeha. Poudarila je, da se s športom profesionalno ukvarja že več časa, vsak dan ima treninge, počitnice je imela skrajšane, saj je intenzivno trenirala.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.