14:04, pon, 15. Jul

FOTO in VIDEO: Mariborski policisti z motorji na kondicijsko vožnjo po Sloveniji

Priprave policistov motoristov
Priprave policistov motoristov

Policisti na motorjih so pričeli s pripravami na novo motoristično sezono. Pred nami so namreč toplejši, pomladni dnevi, s čemer se bo pričela tudi motoristična sezona. Nekatere je toplo in suho vreme pred dnevi že premamilo in so že naredili prve kilometre svojimi jeklenimi konjički. Zaradi hladnih asfaltnih površin in zaradi peska, ki je še vedno prisoten na naših cestah, pa tudi zaradi poškodb vozišč, ki so posledica zime in nizkih temperatur, na motoriste na cestah preži kar veliko število nevarnosti. Zraven tega si je potrebno povrniti tudi motoristično kondicijo, ki smo jo v zimskih dneh izgubili.

Policisti so se odpravili na t.i. kondicijsko vožnjo po Sloveniji
Policisti so se odpravili na t.i. kondicijsko vožnjo po Sloveniji

Vsega tega se zavedajo tudi tisti, ki pri svojem delu uporabljajo enosledna motorna vozila. Z namenom, da se na novo motoristično sezono kar najbolje pripravijo, so se policisti zbrali že včeraj na spretnostnem poligonu Avtocestne baze na Hajdini, danes pa so se izpred Postaje prometne policije Maribor na Ptujski cesti s službenimi motorji odpeljali na tako imenovano kondicijsko vožnjo po Sloveniji.

Sicer pa je kondicijska vožnja policistov tudi opozorilo ostalim motoristom, ki bodo po zimskem premoru prav tako sedli na svoje enosledno motorno vozilo.

Najpogostejši vzrok nezgod motoristov je neprilagojena hitrost, nepravilna stran ali smer vožnje, neupoštevanje pravil o prednosti, pa tudi nepravilno prehitevanje. Motoristi sicer veljajo za eno izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu. Še posebej v spomladanskih dnevih, ko se vozniki avtomobilov šele navajajo na dejstvo, da so na cestah po zimskem premoru tudi motoristi. Silhueta motorista je namreč neprimerno manjša od avtomobilske, zato ga lahko hitro spregledamo. Vozniki avtomobilov morajo biti tako še posebej pozorni na tako imenovani “mrtvi kot”, v katerem se motorist znajde precej hitreje kot drugi avtomobil.
Sicer pa je Vinko optimistično pripomnil, da se je v zadnjih letih, zaradi preventivnih akcij, procesov izobraževanja in opozarjanj preko obcestnih panojev, kultura voznikov motornih koles, kot tudi avtomobilov, precej izboljšala.

Policisti na kondicijski vožnji
Policisti na kondicijski vožnji

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.