02:39, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Martina najhitreje pojedla porcijo zelo pekočih perutničk in rekla: “A imate še kakšno?”





Na 5. Mednarodnem festivalu čili in čokolada je prvo mesto na tekmovanju “hot wings” najhitreje pojedla ekstremno pekoče perutničke Martina Kozamernik. Izbrali so tudi najboljšo čili omako.

V soboto popoldan so na festivalu čili in čokolada eno za drugim imeli dve tekmovanji. Zaradi slabe večerne vremenske napovedi so se potrudili in začeli tekmovalni del vse bolj priljubljenega festivala prej kot sicer. Tekmovanja v hitrostnem jedenju čokolade so se izognili, najprej so naredili tekmovanje za najboljšo omako, v kateri je bila seveda obvezna sestavina čili. Nekateri ponudniki, ki so sicer na festivalu imeli večje število čili omak, so dali v ocenjevanje po eno svojo omako. Omake pa je nato ocenila komisija in odločila, katere so najboljše.

Komisija za ocenjevanje najboljše omake na 5. Mednarodnem festivalu čili in čokolada Maribor 2024
Del tekmovalcev v hitrostnem jedenju pekočih perutničk “hot wings”

Veliko ljudi pa je čakalo na najbolj atraktivno tekmovanje “hot wings”, vroče perutničke. Počakali so se, da so se prijavili najpogumnejši tekmovalci in tekmovalka. Ti so dobili zelo pekoče perutničke v izjemno pekoči omaki. Več kot dan so te perutničke marinirali v omaki, nato pa jih na Trgu Leona Štuklja, kjer je bil v petek in soboto Mednarodni festival čili in čokolada še nekoliko podušili v omaki, v katero so za piko na i  dodali še pekoči dodatek in posipe iz čilijev, ki so med najbolj pekočimi na svetu.

Adam Šerc je omako, ki jo je pripravil Žiga Legnar, še dodatno začinil.

In nato se je tekmovanje začelo. Tekmovalci in tekmovalka so jedli perutničke eno za drugim. Večina od njih je imela na rokah zaščitne rokavice, saj so bile perutničke z omako prepojene, tako da je boljše jesti z rokavicami, ki se jih nato odvrže, kot pa z golimi rokami. Če si namreč potem s prsti po pomoti obrišeš obraz, se dotakneš oči, ust ali kakega drugega dela telesa, ki je občutljiv na pekočino, občutek zanesljivo ni prijeten.

Jedla, kot da perutničke sploh ne bi bile pekoče

Mariborski raper Boštjan 6Pack Čukur je med tekmovanjem animiral občinstvo in komentiral dogajanje. Moški tekmovalci so v nekaj minutah eden za drugim odstopili, marsikdo od njih je tudi med jedenjem potočil solze, saj so bile perutničke res zelo pekoče. Na koncu je za mizo ostala samo še Martina Kozamernik, ki je jedla perutničke, kot da sploh ne bi bile pekoče. In pojedla do konca vse in postala zmagovalka.

“Ali imate še kakšno?”

Medtem ko so moški ob koncu tekmovanja pili mleko, to namreč ublaži pekoči občutek v ustih in grlu, je Martina vprašala: “Ali imate še kakšno?” in nazdravila s Čukurjem. In med tem, ko smo gledali, kako so ostali jokali, eden od njih tudi bruhal, je bila ona sicer objokana, a mirna. Brisala si je pekočo omako z ust in brade ter rekla: “Jaz imam zelo rada perutničke, ne jem čevapov, pleskavic, od vsega podobnega, jem samo perutničke. In obvezno mora biti čili zraven.”

Lastniki najboljših treh čili omak, zmagovalka tekmovanja “hot wings” ter soorganizatorja festivala Žiga Legnar in Mitja Špes.

“To tekmovanje je bil moj poskus, ali zmorem. Da sama sebe testiram, koliko pekočine prenesem,” je še rekla. Osredotočila se je nato, da bi čim hitreje pojedla vse, pekočine med jedenjem ni čutila: “Nisem čutila, na koncu sem še rekla, da bi še kakšno pojedla.” Še kozarec je  vzela v roke in nazdravila s Čukurjem. “Predihala sem se, malo sem jokala, tudi bolečine v želodcu nimam več. Samo umiriti se moraš. Pa sama sebe prepričati, da gre.” In je šlo.

Na koncu tekmovanja se je naredila še vrsta ljudi, ki so si želeli poskusiti vsaj kapljico omake, v katerih so bile perutničke. Da bi še sami okusili, kako močna je. In marsikdo je rekel, da več kot kapljico ne bi mogel.

Dva dneva sta bilo polna dogajanja

Na festivalu se je sicer tako v petek kot tudi v soboto še veliko dogajalo. Ponudniki čokolade in raznih jedi, v katerih je bila glavna sestavina čokolada, so poskrbeli za sladek del festivala, za pekoči del so poskrbeli ponudniki jedi, v kateri so bili čiliji, ki imajo različno stopnjo pekočnosti. Da obiskovalci ne bi bili lačni, pa so ponudniki ulične prehrane ponujali še svoje specialitete.

O festivalu in dogajanju na njem smo prav tako že poročali:

Še nekaj fotoutrinkov:

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.