04:04, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Medtem, ko je pomagala drugim, je nemočno opazovala posnetke, kako sama izgublja dom





Valerija, ustanoviteljica Zavoda za pomoč ljudem in živalim v stiski “Zadnje upanje”, je bila v službi dva dneva skupaj, saj ni mogla domov zaradi poplav, v istem času pa je s strtim srcem sledila, kako ji je voda uničila dom. 

“Dragi ljudje. Zadnji dnevi so me psihično in fizično dotolkli. Trenutno ne morem misliti in biti pokonci. Stanovanje je v celoti prazno, vso pohištvo uničeno. Hvala sosedje, svojci in dobri ljudje za vso nesebično pomoč. Fizično in psihično podporo, objeme in besede upanja. V dveh garažah je polno vrečk, katere moramo pregledati in videti kaj je sploh uporabno,” je zapisala na Facebooku Valerija. ustanoviteljica Zavoda za pomoč ljudem in živalim v stiski “Zadnje upanje”. Povodenj jim je namreč uničila vse, kar so imeli v stanovanju. Med tem, ko je bila sama v službi v domu starostnikov in zaradi poplav ni mogla domov, je njen partner reševal dom, sina pa spravil na varno.

“Sin gre kmalu v šolo. Kupila sem mu vse potrebno, pa sploh ne vem, če je še kaj uporabno. Najtežje je opazovati njega, ker težko dojema in razume, da je izgubil celotno sobico, risbice, spričevala, priznanja.. Vse je vedno skrbno hranil, da bo imel za spomin. Igrače so po večini neuporabne,” je Valerija zlomljena.

“Oblačila, koliko jih je ostalo, posteljnino perejo svojci, soseda,” je še opisala stanje in dodala, da se v stanovanje še nekaj mesecev ne bodo mogli vrniti:

“Stanovanje ne bo vseljivo najmanj 3 mesece, potrebno ga je kompletno sanirati, osušiti.”

“V službi sem delala dva dni skupaj, kot vsi ostali zaposleni. Saj smo pomagali starostnikom in se spopadali s težko situacijo. Istočasno pa sem nemocno, s strtim srcem opazovala preko slik in video posnetkov, kako nam voda uničuje dom in kako dobri ljudje pomagajo reševati najnujnejše. Te povezanosti in nesebične pomoči več dni, ne bom nikoli pozabila,” je strta in hkrati hvaležna za vsako pomoč, ki jo zdaj, v teh dnevih dobi njena družina.

Družina na varnem, a izgubili so tako rekoč vse

“Iz srca sem hvaležna vsem, ki pomagate na kakršnikoli način z delitvijo naše zgodbe. Vedno sem bila predana za pomoči potrebne, nikoli si nisem mislila, da bo takšna žalost doletela tudi nas,” je zaupala Valerija. “Hvaležna sem, da smo vsi ostali živi. Sin, partner, živali. Trenutno potrebujem počitek, da se sestavim psihično in fizično. Nisem sposobna odgovarjati na sporočila, sprejemati klicev. Hvala partnerju, da je pokonci z zadnjimi močmi, hvala svojcem, prijateljem in vsem, ki vam je mar,” se je izpovedala.

Prostovoljne prispevke za družino, ki sicer že več let predano pomaga drugim, ki so se znašli v stiski, lahko namenite na tekoči račun zavoda z namenom “poplavljeno stanovanje”:
namen: POPLAVLJENO STANOVANJE
Osnovni podatki: ZADNJE UPANJE, Zavod za pomoč ljudem in živalim v stiski, Loka 120, 3223 Loka pri Žusmu
TRR: SI56 0483 5000 2051 219
Paypal račun: paypzupanje@gmail.com
Www.zadnjeupanje.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.