23:10, pon, 20. Maj

FOTO in VIDEO: Ministra Han in Jevšek z ekipo obiskala Štajersko sivko, nad videnim pa sta navdušena





V Mariboru, le nekaj minut od centra mesta, se nahaja Štajerska sivka resort. 20.000 m2 veliko posestvo sta danes obiskala tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj.

Zbrano delegacijo je očaral sprehod med dišečo sivko, slišali so lahko petje ptic v neokrnjeni naravi, poseben čar pa daje tudi bližina dveh ribnikov.

Poleg sivke so si na posestvu lahko ogledati tudi nasad rožmarina, brina, sibirskih borovnic ter čudovit nasadu vrtnic damaščank.

Med obiskom je lastnik delil svojo vizijo, kako želi privabiti turiste, ki iščejo butični turizem v neokrnjeni naravi. Poudaril je, da ljudje vedno bolj cenijo mir in stik z naravo, kar posestvo ponuja v izobilju. S tem je Štajerska sivka odličen primer destinacije, ki združuje naravno okolje s prvovrstnimi doživetji.

Ministra in njuna ekipa so obisk ocenili kot zelo uspešen, saj so videli, kako lahko takšni projekti spodbujajo regionalni razvoj in prinašajo dodano vrednost turističnemu sektorju. Štajerska sivka je navdihnila goste in pokazala, kako pomembno je vlagati v butični turizem.

Delegacija je imela priložnost poskusiti posebno vrtnično penino. Ta penina, izdelana iz vrtnic damaščank, je ekskluzivni produkt posestva, ki izstopa zaradi svoje edinstvene sestave in aromatičnih lastnosti.

Lastnik posestva Štajerska sivka ima ambiciozne ideje in vizije za prihodnost.

Njegov cilj je razviti butični turizem, ki temelji na trajnostnem razvoju in spoštovanju narave. Načrtuje razširitev ponudbe z novimi izkušnjami za obiskovalce, ki pa naj ostanejo še skrivnost. S svojim pristopom si prizadeva ustvariti destinacijo, ki ne pritegne le domačih turistov, temveč tudi tuje.

Minister Matjaž Han je ob koncu obiska izrazil svoje navdušenje nad posestvom Štajerska sivka. Dejal je, da je bil frapiran nad tem, kako čudovito in skrbno urejeno je posestvo, ter pohvalil lastnika za njegove vizionarske ideje in prizadevanja. Minister je poudaril, da takšne lokacije dokazujejo, kako lahko skrb za naravo in inovativnost ustvarjata uspešne turistične destinacije, ki privlačijo obiskovalce in hkrati podpirajo lokalno skupnost. Njegovo navdušenje nad videnim potrjuje, da ima Štajerska sivka svetlo prihodnost kot butična turistična destinacija, ki jo bo vredno obiskati in podpirati.

Druge novice

Comment

  • ZZ

    10 maja, 2024

    Samo neko afnanje politikov. Obiski se naredijo najprej posledično v začetku mandata, da se potem na to naredi strategija. Sedaj pa je princip, da se dobro je in pije.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.