05:28, čet, 2. Maj

FOTO in VIDEO: Na Alma Mater Europaea danes in jutri informativni dnevi za študij poklicev prihodnosti





Na Alma Mater Europaea so za danes in jutri pripravili informativne dneve za dijake, ki se zanimajo za njihove študijske programe. Informativni dnevi so potekali tako v Mariboru kot tudi v Ljubljani in Murski Soboti.

Predstavili so dodiplomske študijske programe fizioterapije, zdravstvene nege, socialne gerontologije, spletne in informacijske tehnologije, managementa poslovnih sistemov, arhivistike, plesa in koreografije ter humanistične študije.

Danes, v petek, 17. februarja 2023 so imeli predstavitve programov tako v dopoldanskem kot popoldanskem času, jutri, v soboto, 18. februarja 2023, pa jih bodo imeli ob 10.00.

Barbara Toplak Perovič

Da je zanimanje za študij na Alma Mater Europaea ogromno, je povedala Barbara Toplak Perovič, ki je dejala, da pravzaprav vsako leto beležijo večje zanimanje in večji vpis. Meni, da je tako zaradi tega, ker imajo študijske programe, ki so na trgu dela potrebni. Povečano zanimanje je pravzaprav za vse študijske programe, še posebej pa za zdravstvene, je še dejala. To so fizioterapija, zdravstvena nega, socialni program in socialna gerontologija. Prav po teh diplomantih teh profilov tudi veliko sprašujejo delodajalci v Sloveniji in tujini.

Zaslužna profesorica na oddelku socialne gerontologije Jana Goriup je poudarila, da študij socialne gerontologije ni aktualen samo zdaj, ampak kaže, da bo aktualen še naprej v naslednjih letih. Gre namreč za to, da se v Sloveniji in pravzaprav v svetu prebivalstvo stara, za starejše pa bodo skrbele mlajše generacije. Izpostavila je, da se pri starejših pojavljajo problemi, kot so osamljenost, bolezen, nezmožnost živeti sam zase – in zato na Alma Mater Europaea študente opolnomočijo z vsemi kompetencami na vseh stopnjah študija. Študij pa je kombinacija teoretičnega dela in tudi praktičnega usposabljanja.

Marija Zrim, ki je na Alma Mater Europaea višja predavateljica za področje zdravstvene nege, je izpostavila, da imajo za ta študij koncesijo. Letos pa imajo še višje zanimanje kot prejšnja leta, saj vpisujejo tudi redne študente. Zadovoljna je, da je država izkazala interes.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.