16:21, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Na Destrniku gradijo novo rekreacijsko pot





Na Destrniku delajo preko projektov LAS novo rekreacijsko pot. Ta bo šla od občinske stavbe mimo parka prostoživečih živali vse do kmečkega turizma Lovréc.

Ob tem pa ne bodo samo uredili infrastrukturo, ampak bodo po besedah destrniškega župana Franca Pukšiča dobili še dve električni kolesi in štiri navadna kolesa, tako da bodo lahko družine oziroma turisti, ki bodo prišli na Destrnik, si ta kolesa za izlet tudi sposodili.

Izgradnja nove rekreacijske poti na Destrniku

 

Rekreacijska pot dobrodošla tudi za Park prostoživečih živali

Nova rekreacijska pot za pešce in kolesarje je dobrodošla za marsikoga, tudi za destrniški park prostoživečih živali, saj teče prav mimo tega parka. Aleksander Horvat iz tega parka pravi, da za njih pomeni spet novo pridobitev v sklopu celotnega projekta v sodelovanju z občino in drugimi ponudniki. Park prostoživečih živali pa se je priključil zraven, saj bodo njihovi gostje in turisti pripeljali k njim tudi s kolesom.

Destrniški župan poudarja, da si bodo lahko turisti sposodili dve električni kolesi in štiri navadna ter prekolesarili pot ali sami odrasli ali pa z otroki. “Ker ta pot je najlepša, če jo prekolesariš ali greš peš v družbi, prav škoda je čez te čudovite kraje se odpraviti z avtom,” meni Pukšič.

Rekreacijska pot bo tekla mimo Parka prostoživečih živali.

Poskrbeli bodo tudi za odvodnjavanje

Sama investicija je vredna nekaj čez 70 tisoč evrov, poti pa ne bodo asfaltirali. Ugotavljajo namreč, da ima makadamska pot pri hoji prednost, a zagotavljajo, da jo bodo uredili, v gozdnem in gričevnatem delu  pa bodo poskrbeli tudi za odvodnjavanje.

Tako bo rekreacijska pot pravzaprav kombinirana. Kjer je že asfalt, bo ostal, drugje pa bo makadam.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.