07:39, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na Destrniku odprli novo pošto, odprta bo čez dan vse delovne dni





V občinski zgradbi občine Destrnik so danes odprli urejene prostore za pošto, ki bo odprta več ur na dan ob delovnih dnevih. V prostorih je že urejena tudi papirnica. Pa tudi prostor za Turistično-informacijski center Destrnik, ki bo združeval več društev in jim pomagal pri delovanju.

Beno Toplak, direktor Zavoda za izobraževanje, šport in turizem Makole, ki je prevzel prostore za dejavnost pošte in drugih dejavnosti, je zadovoljen, da so uspeli v kratkem času urediti vse postopke od sklenitve pogodbe do zdaj. Pošta bo odprta od 8. do 12. ure dopoldan in od 13. do 17. ure popoldan, ob sredah pa do 18. ure.

V njej deluje tudi TIC Destrnik, ki je lahko povezovalno telo za vsa društva, ki v občini delujejo, poudarja Toplak. Predsednik Turističnega društva Destrnik Ivan Hauptman pravi, da je to zelo dobrodošlo.

Na odprtju pošte je bil tudi Franc Kangler, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve. Poudaril je, da morajo biti poštne poslovalnice tudi na slovenskem podeželju, ob tem pa upa, da bo strategija Pošte Slovenije šla v to smer. Pohvalil pa je rešitev za Destrnik in župana Destrnika, ki je uspel pripeljati pošto nazaj v občino tako, da je odprta vse delovne dni v tednu več ur.

Andrej Čuš, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, ki je bil prav tako na odprtju pošte, je izpostavil, da je prav, da se skrbi za podeželje na državni ravni in tudi pri Pošti Slovenije. Za samo pošto na Destrniku pa meni, da je prav, da se je to po vsej zgodovini uredilo, saj si Destrnik kot center Slovenskih goric to zasluži.

Župan Destrnika Franc Pukšič pa je ob odprtju pošte izpostavil, da bodo postopoma v zgradbi prav vse institucije oziroma organizacije, ki so bile načrtovane oziroma želene. Na to pa nakazuje tudi že “zbirka” tabel pri glavnem vhodu. V zgradbi je namreč sedež občine, trgovina, pošta, TIC Destrnik, čaka pa se še na eno pomembno pisarno upravne enote. Sicer pa so v občini v zadnjem mandatu uredili tudi prihod nove zdravnice. V zadnjem času pa so v občinski zgradbi sprejeli novega trgovca, zdaj pa še pošto.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.