14:12, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Na Muti Kimperk teater zaigral dva skeča zbranim ženam in materam





Turistično društvo Muta je skupaj z Občino Muta pripravilo zanimivo praznovanje dneva žena in skorajšnjega materinskega dneva. Povabilo je ekipo Kimperk teatra, ki je uprizorila dva skeča o kimperški materi in njenih sinovih.

Res da je bilo popolno naključje, da so predstavo imeli prav na dan mučenikov, a ravno to je botrovalo, da so se spomnili tudi na moške. Dvorana Kienhoffen je pokala po šivih, toliko obiskovalk z nekaj moškimi za spremstvo je namreč prišlo pogledat Kimperkovo mati in njene tri otroke, amatersko gledališko skupino Kimperk teater, ki skeče odigra v svojem ojstriškem narečju.

Kimperška mati s svojimi sinovi. Amaterska gledališka skupina Kimperk teater.

Robi Plimon, predsednik KPD Ojstrica, član skupine Kimperk teater, nam je povedal, da sta oba skeča, ki so ju odigrali na odru dvorane Kienhoffen, nastala lanskega decembra in da sta njihovo avtorsko delo. V obeh nastopajo tradicionalni liki, ki ju upodabljajo: kimperška mati in njeni sinovi.

Sicer pa je županja Mute vsem obiskovalcem zaželela lepo praznovanje in se zahvalila tudi Turističnemu društvu Muta za organizacijo tega večera in drugih. Kimperški materi pa je podarila rože.

Županja Mute Angelca Mrak je podarila rože Kimperški materi za dan žena.

Te so na koncu predstave dobile tudi obiskovalke. Nekaj obiskovalk pa nam je povedalo, da jim praznovanje dneva žena in materinskega dneva pomeni veliko.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.