14:48, sob, 18. Maj

FOTO in VIDEO: Na Osnovni šoli Draga Kobala so gostili učence iz tujine ter jim predstavili Slovenijo

Osnovna šola Draga Kobala v Mariboru je gostila nekaj učencev in spremljevalcev iz tujine, ki so prišli v Slovenijo v okviru Erasmusovega projekta.

Učiteljica na tej šoli Vesna Mrkela in učenka Hana Filipovski sta v oddaji Report povedali, da gre za Erasmusov projekt z naslovom Trajnostni razvoj povezuje Evropo. Pri temu sodeluje šest šol iz Evrope, ki prikazujejo dobre prakse in skrb za okolje. Na OŠ Draga Kobala so gostili kar 23 učencev in 12 učiteljev. Učiteljica Mrkela je dejala, da je šlo za kar veliko stvar, pri kateri se je veliko dogajalo.

Delo v šoli. FOTO: OŠ Draga Kobala Maribor

Učenka Hana Filipovski je povedala, da so si skupaj ogledali čistino napravo v Dogošah, na Pohorje, kjer so raziskovali temperaturno inverzijo, vodne vire na Pohorju in v dolini. V razredih pa so prikazali tudi onesnaženje v ekosistemih. Privoščili pa so si tudi izlete. Ogledali so si Ljubljano, Postojnsko jamo in človeško ribico, Maribor. Pohvalila je tudi druženje, saj so se družili tudi v prostem času, učenci so v svojih domovih sprejeli tuje učence, tako da so ves čas bili z njimi.

Ogled čistilne naprave v Dogošah. Foto: OŠ Draga Kobala Maribor
Ogled Ljubljane. FOTO: OŠ Draga Kobala Maribor
Ogled Postojnske jame. FOTO: OŠ Draga Kobala Maribor

Učiteljica je še poudarila, da je bilo odlično, da so bili učenci pri njih prejšnji mesec, ne pa februarja. Tako so namreč videli zeleno pokrajino, nad katero so bili navdušeni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.