13:45, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na Ptuju so tudi otroci pregledali šolsko pot, pristojne službe pa voznike opozorile na skorajšnji začetek pouka





Vsako leto znova konec avgusta predstavniki policije, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV), Medobčinskega redarstva in določene šole pregledajo šolske poti. Prvega septembra se namreč začne pouk in je treba poskrbeti, da bodo učenci v šolo hodili čim bolj varno. Tak pregled poti so že opravili na Ptuju, kjer so se od vrtca do Osnovne šole Olge Meglič odpravili tudi vrtčevski otroci in se naučili, kako je treba prečkati cesto.

Otroke iz ptujskega vrtca smo po njihovem sprehodu do Osnovne šole Olge Meglič in ogledu šolske poti vprašali, čemu nosijo preventivne oblačila in kako morajo prečkati cesto. Njihovi odgovori so pokazali, kaj vse so se naučili.

Šolsko pot do Osnovne šole Olge Meglič v središču Ptuja pa so si z druge strani ogledali predstavniki pristojnih služb.

Pristojne službe in otroci iz vrtca so si ogledali šolske poti po Ptuju ter se na koncu dobili pred OŠ Olge Meglič

Med prvimi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki je izpostavila, da bo v prihodnosti treba v ptujski občini urediti tudi nekaj pločnikov v sodelovanju z drugimi deležniki: državo in lastniki zemljišč.

Šolsko pot si je ogledal tudi Franc Kozel, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Ta je poudaril pomembnost aktivnosti v avgustu in septembru tako za učence, starše, voznike in deležnike, ki se ukvarjajo s preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Tudi policija je tista, ki na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu ponovno izpostavlja šolske poti.

V naslednjih dneh in v začetku septembra bo, kot je običajno, policija poostreno nadzirala promet predvsem v bližini šol. Delo pa bodo imeli tudi redarji Medobčinskega redarstva Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju. Robert Brkić, vodja Medobčinskega redarstva Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju, je med drugim izpostavil, da je treba upoštevati pravila tudi pri vožnji z e-skiroji, na katerih se ne smeta voziti dva hkrati, prilagoditi pa je treba tudi hitrost vožnje.

Ravnateljica Osnovne šole Olge Meglič Helena Ocvirk pa je za konec povedala, da varnosti učencem namenjajo pozornost vse leto, na začetku leta pa jim namenjajo še dodatne aktivnosti.

FOTOGALERIJA:

Otroci iz ptujskega vrtca na prehodu za pešce
Policistka deli otrokom odsevne trakove
Opozorilna tabla pred začetkom pouka: Spet smo tu! Vozi previdno

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.