14:03, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Na Sejmu zdravja v Vuzenici o pomenu skrbi za zdravje, gibanja in zdravega načina življenja





Današnji Sejem zdravja, ki je bil v KUC Vuzenica v dopoldanskih urah, sta organizirala Zdravstveni dom Radlje ob Dravi in Občina Vuzenica.

Na njemu pa niso opravljali samo meritev krvnega tlaka, sladkorja v krvi in drugih meritev, ampak so imeli tudi predstavitev organizacij, ki skrbijo za zdravje v tej občini, pa tudi nekaj poligonov, ki so jih pripravili fizioterapevti iz radeljskega zdravstvenega doma in Smučarski klub Vuzenica.

Sejem zdravja v Vuzenici
Sejem zdravja v Vuzenici

Župan Vuzenice Franjo Golob je za naš medij še povedal, da je zdravstveni dom pripeljal v Vuzenico po dogovoru, saj je bilo veliko zanimanje zanj, saj je preventiva pomembna. Ob tem se je zahvalil zdravstvenemu domu, predvsem pa osebju, ki dobro skrbi za ljudi, paciente. Na primarni ravni namreč skrbijo za celotno dolino ter po županovih besedah kljub primanjkljaju zdravnikov, ki se ga čuti po vsej Sloveniji, dobro skrbijo, da imajo občani in občanke dobro zdravstveno oskrbo.

Lidija Golob, direktorica ZD Radlje ob Dravi, nam je povedala, da je rdeča nit sejma zdravja poudarek na gibanju, ob tem pa imajo tudi laboratorijski odvem krvi, predstavitev svojih dejavnosti v preventivi, prav tako pa se tam predstavlja še nekaj društev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.