16:38, sre, 8. Maj

FOTO in VIDEO: Na sinočnji osrednji proslavi ob občinskem prazniku Destrnika častni gost Borut Pahor





Na sinočnji osrednji proslavi ob občinskem prazniku občine Destrnik so podelili več županovih priznanj, pri tem pa pripravili tudi bogat kulturni program.

Osrednji gost je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je izpostavil, da ima občina Destrnik dolgo zgodovino in da je lepo urejena in razvita. Prepričan je, da bo marsikdo od mladih, ki je na slovesnosti dobil priznanje, ostal v domačem kraju in si tam ustvaril družino. Zdi se mu sijajno, da se priredi enkrat na leto takšna večerja, pri kateri se ljudje zberejo. Sploh zdaj, po epidemiji covida, meni, da se ljudje med seboj pogrešajo in potrebujejo. Poudaril je, da je človečnost zelo pomembna.

Župan Destrnika Franc Pukšič je vesel vseh gostov, ki so prišli, tako predsednika kot nekaj nekdanjih poslanskih kolegov župana, sploh pa da so spremljali vse nagrajence, ki so včeraj prejeli priznanja župana. Teh so letos imeli več, saj zaradi epidemije covida prej niso razpisali izbora za občinska priznanja. Verjame pa, da bodo ljudje stremeli k temu, da bodo delali za dobrobit občine, naselij in družbe, tudi zato, da bi lahko dobili to čast – županovo priznanje.

Med prejemniki priznanj je letos tudi Ivan Janez Žumer, ki skrbi za muzejsko dediščino Matije Murka.

Priznanje župana pa je dobila tudi Marija Stöger, upokojena učiteljica in še vedno aktivna pevovodkinja.

Govor predsednika RS Boruta Pahorja na slovesnosti
Župan Destrnika Franc Pukšič med govorom na osrednji proslavi občinskega praznika
Nekaj nagrajencev, ki so prejeli županovo priznanje
Nastop pevskega zbora

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.