19:32, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na terasi protestno stregli pijačo





Približno 20 oseb je včeraj bilo na terasi ptujskega lokala, kjer so jim v znak protesta proti protikoronskim ukrepom za gostince postregli s pijačo. Udeleženci so nosili majice z napisom Državljanska nepokorščina, zato so policisti strežbo obravnavali kot neprijavljen protestni shod.

Pobudnik shoda Aleksander Rimele je celoten dogodek prenašal tudi preko družbenega omrežja Facebook in izpostavil, da se ne strinjajo s sprejetimi preventivnimi ukrepi. Protestnike je policija popisala, Rimele pa je izpostavil, da bodo zahtevali sodno varstvo.

Policisti so vse udeležence popisali. Vir: Facebook, Aleksander Rimele

Kot so nam danes pojasnili na mariborski policijski upravi, se je na terasi in parkirišču pred enim od gostinskih lokalov na Ptuju v ponedeljek odvijal neprijavljen protestni shod, imenovan Državljanska nepokorščina. Policisti so pri postopku ugotovili, da je najemnica gostinskega lokala nedovoljeno odprla teraso, kjer je postregla goste in jim izdajala račune, medtem ko ima trenutno samo dovoljenje za izdajo pijače in hrane pred vhodom v lokal, kjer jo lahko kupci prevzamejo in odnesejo.

Policija je še sporočila, da bodo vsem udeležencem izdali plačilne naloge zaradi kršenja Zakona o nalezljivih boleznih, saj so se, kot pojasnjujejo na mariborski policijski upravi, nedovoljeno udeležili shoda, na katerem se je zadrževalo več kot deset oseb na javnem kraju, ob tem pa niso nosili mask oz. druge zaščite ustnega ali nosnega predela obraza.

Pobudnik shoda Aleksander Rimele. Vir: Facebook, Aleksander Rimele

Organizatorju bodo policisti tudi izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o javnih zbiranjih, ker je organiziral shod, ne da bi ga prijavil. Zoper najemnico gostinskega lokala pa bodo podali predlog inšpekciji za varno hrano, ker je na terasi gostinskega lokala prodajala pijačo udeležencem protestnega shoda, so še dodali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.