16:44, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Na Univerzi v Mariboru s podelitvijo priznanj in nagrad obeležili rektorjev dan





Na današnji slovesnosti na Univerzi v Mariboru so podelili 64 nagrad in priznanj tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Univerza v Mariboru je namreč z današnjo slovesnostjo obeležila rektorjev dan. Na slovesnosti je rektor Zdravko Kačič podelil 64 priznanj in nagrad ter se tako zahvalil vsem tistim, ki so se v minulem letu izkazali s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami. Med njimi so največ priznanj prejeli prav študenti iz 17 fakultet Univerze v Mariboru.

Univerza v Mariboru svojim študentom podeljuje nagrade z namenom spodbuditi čim višjo kakovost študija, ustvarjalnega vključevanja v raziskovalno in umetniško delo ter udejstvovanja na različnih obštudijskih področjih, s katerimi si pridobivajo dodatna znanja, razvijajo svojo osebnost, hkrati pa pomembno prispevajo k razvoju in ugledu Univerze v Mariboru ter doprinašajo k boljši družbi kot celoti.

Rektorjevo nagrado na predlog matične fakultete prejmejo tisti študenti, ki so v svoji vpisni generaciji dosegli najboljše študijske uspehe. Za uspešno znanstvenoraziskovalno delo na različnih področjih udejstvovanja, pa študenti prejmemo Perlachova priznanja in nagrade, poimenovane po profesorju matematike in medicinskih ved Andreju Perlachu, rojenemu v Svečini pri Mariboru leta 1490, štirikratnem dekanu medicinske fakultete in rektorju dunajske univerze v letu 1549.

Zahval in čestitk so bili deležni tudi zaposleni na Univerzi v Mariboru, kjer strokovni delavci ter visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci prejmemo priznanja ter nagrade za svoj nadpovprečni trud, dosežke in zasluge. Najvišji kategoriji nagrad, ki so bile podeljene na današnji slovesnosti, pa so Nagrada Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, ki jo je prejelo osem izjemnih raziskovalk in raziskovalcev ter Nagrada Univerze v Mariboru za sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja. Slednjo sta prejela prof. dr. Borut Žalik s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter prof. dr. Srečko Glodež s Fakultete za strojništvo za izjemen doprinos na področju povezovanja univerze z okoljem z namenom prenosa znanja. S podeljevanjem omenjene nagrade Univerza sledi svojim strateškim ciljem, da v obdobju 2021–2030 postane osrednje stičišče deležnikov procesa prenosa znanja in tehnologij na lokalni in regionalni ravni.

Rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič je v svojem nagovoru izpostavil: “Vsem letošnjim nagrajencem in dobitnikom priznanj iskreno čestitam, ob čemer se zavedam, da je še mnogo drugih, ki s svojim delom doprinašajo k ugledu univerze, zato se jim prav tako zahvaljujem.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.