23:17, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Na zadnji predstavi Dnevov Arnolda Tovornika “Moj život je rokentrol” blestela Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik





Včeraj, v sredo, 15. marca 2023, so se z zadnjo večerno predstavo “Moj život je rokentrol” iztekli letošnji Dnevi Arnolda Tovornika.

Avtorja in režiserja Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik sta poskrbela za salve smeha pri občinstvu, za smeh in nekaj pikrih na računa aktualnega dogajanja ter za odlično glasbo prav za to pripravljene glasbene skupine VIS d’Dohtars z Robertom Pihlom na kitari, Jožetom Haoukom na basu, Peter Ogrincem na bobnih in Miranom Juvanom na klaviaturah.

Dnevi Arnolda Tovornika 2023: predstava Život je rokentrol
Dnevi Arnolda Tovornika 2023: predstava Život je rokentrol

Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik sta naši ekipi pred začetkom predstave zaupala, kaj sta ustvarila. Besedilo sta napisala skupaj, Gojc je napisal songe, pesmi, ki govorijo o življenju, eno pesem je posvetil mami, eno oečtu, eno pa svoji soprogi, eno Slovencem, eno pa predsedniku. Jaša Jamnik pa pravi, da sta skupaj ustvarila nekaj skladnega za tiste generacije, ki razmišljajo podobno kot onadva. Dejal je še, da je predstava včasih bolj prijazna, včasih bolj duhovita, včasih pa bolj ostra. Najde pa se tudi nekaj družbene in politične satire. Gojmir je dodal, da predstava želi biti koncert, a ne uspe, ker je prisoten ves čas “nek moteč moment”. Zaključila sta s tem, da je koncert z motnjo in za motene.

Ob zaključku Dnevov Arnolda Tovornika pa je dogajanje povzel še direktor Hrama kulture Arnolda Tovornika Miha Krajnčevič. Povedal je, da se že pozna, da se obiskovalci vračajo v hram na predstave kot nekoč pred epidemijo in omejitvami, a da se še niso vrnili v celoti.

So pa včeraj obiskovalci bili tako takšni, ki so obiskali več predstav, kot tudi takšni, ki so prišli zgolj na zadnjo predstavo, upajoč, da bodo uživali in se nasmejali. Gojc in Jaša sta poskrbela, da je bilo za vse dovolj smeha in užitka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.