23:20, sob, 4. Maj

FOTO in VIDEO: Nova obvoznica v Kidričevem odprta za promet





Direkcija za infrastrukturo je ob prisotnosti infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek in župana Antona Leskovarja za promet odprla novo obvoznico v Kidričevem. Štirikilometrski odsek, ki bo mesto zelo razbremenil tovornjakov, poteka od krožišča med Apačami in Lovrencem na Dravskem polju do prav tako obnovljene ceste Ptuj-Slovenska Bistrica.

Kot je povedala ministrica, so cesto lahko odprli, potem ko je bilo podpisano dovoljenje za začasno uporabo, temu pa bodo sledili še preostali postopki za zaključek skoraj devet milijonov evrov vredne naložbe, za katero so izkoristili tudi 6,7 milijona evrov evropskega denarja. Ostali denar je država prispevala iz proračuna.

Odprtja obvoznice veseli občani Kidričevega

“Novogradenj na državnih cestah prav hudo veliko ni. V glavnem gre za rekonstrukcije in obnove, na prste rok pa lahko naštejemo odprtja novih obvoznic, kakršnemu smo priča danes,” je dejala Bratušek, ki je še dodala, da je glede na osnovno pogodbo res prišlo do nekaj mesecev zamude, a so bili razlogi po ugotovitvah odgovornih upravičeni in so jih z aneksi nekoliko podaljšali.,

Še bolj so odprtja obvoznice veseli občani Kidričevega, župan Leskovar pa je dejal, da so z uspešnim sodelovanjem s prejšnjim in sedanjim vodstvom direkcije uspeli poskrbeti za rekonstrukcije kar nekaj odsekov cest. Skupaj z omenjenim projektom je namreč država v njihovi občini v zadnjem obdobju vložila okoli 15 milijonov evrov, saj so že pred časom prenovili in rekonstruirali tudi državno cesto med Ptujem in Slovensko Bistrico.

Nadaljnji razvoj 

Leskovar upa, da bodo s takim tempom na njihovem območju nadaljevali tudi v prihodnje, saj jih čaka še obnova državne ceste mimo Pragerskega, ki je po njegovem v zelo slabem stanju.

“Z odprto cesto bomo v Kidričevem lahko poskrbeli za nadaljnji razvoj, ki ne bo pomemben le za nas, pač pa za celotno Spodnje Podravje. Kot smo že večkrat povedali, je bila cesta osnovni pogoj, da bomo lahko gradili načrtovani intermodalni center, kot tudi da smo že vzpostavili vse potrebno za 25 hektarjev nove obrtne cone,” je še dejal kidričevski župan.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.