18:23, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Občina Lenart in lenarški gasilci dobili visoko donacijo od Društva za razvoj KATV Lenart





Društvo za razvoj KATV Lenart je prodalo Kabelsko razdelilni sistem Lenart podjetju Telemach. Društvo pa se je odločilo prejeti denar podariti Občini Lenart in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Lenart.

Ta teden so tako na sedežu Občine Lenart pogodbi o donacijah podpisali. Prvo pogodbo o donaciji v višini 100.000 evrov je društvo podpisalo s Prostovoljnim gasilskim društvom Lenart. Gasilci lahko donirana sredstva porabijo za nabavo in vzdrževanje gasilskega doma PGD Lenart. Ostala sredstva v višini 133.000 evrov in jamstveni depozit, ki ga mora prihodnje leto nakazati še podjetje Telemach, v višini 56.881,57 evra pa društvo podarja Občini Lenart. Ta denar, skupaj gre za 189.881,57 evra, pa mora Občina Lenart porabiti namensko, in sicer za nakup prostora in adaptacijo tega in ostalo opremo za vzpostavitev medgeneracijskega centra v Lenartu.

Podpis pogodb za donaciji Občini Lenart in PGD Lenart

Prvo pogodbo sta podpisala predsednik Društva za razvoj KATV sistema Lenart Edi Golob in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Lenart Florjan Rajšp. Drugo pogodbo pa sta podpisala predsednik društva Edi Golob in župan Občine Lenart Janez Kramberger.

Florjan Rajšp, Edi Golob in Janez Kramberger

Župan Lenarta Janez Kramberger je po podpisu izrazil hvaležnost za donacijo, hkrati pa izpostavil, da je Društvo za razvoj KATV Lenart ravnalo družbeno odgovorno. V obeh pogodbah je določeno, tako kdaj bo denar nakazan kot tudi čas, v katerem mora biti namensko porabljen.

Predsednik Društva za razvoj KATV Lenart Edi Golob je izpostavil razlog, zakaj so se odločili podariti denar.

Predsednik PGD Lenart se je zahvalil in obenem povedal, da imajo previdene visoke investicije v naslednjih letih, zato je donacija izjemno dobrodošla.

Sam je še ocenil, da bo denar, ki ga bodo v teh dneh dobili, porabili v letu in pol do dveh let, saj bodo že naslednjo pomlad začeli prva dela.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.