02:35, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Od strehe v Selnici ob Dravi ni ostalo nič, veter jo je vrgel preko ceste





V Selnici ob Dravi je minulo neurje odkrilo tudi celotno streho ene od hiš, veter jo je vrgel čez cestišče na drugo stavbo. Zaradi tega je bila glavna cesta skozi Selnico ob Dravi tudi nekaj časa zaprta.

Včeraj v zgodnjih jutranjih urah je bila v Selnici ob Dravi neprevozna cesta. Kot so na Facebooku profilu zapisali domači prostovoljni gasilci, jih je ob 3:40 prebudil pozivnik, da je na glavni cesti streha. Na stavbi je namreč močan veter odkrilo celo streho, nato jo je čez cesto vrgel na sosedovo streho.

Županja Selnice ob Dravi Vlasta Krmelj je poudarila, da je četrtkovo neurje naredilo ogromno škode. Takoj, ko se je nevihta začela, so se vrstili tudi klici na nujno številko. “Kar na začetku je najprej vrglo streho na glavno cesto Maribor-Dravograd in s tem zaprlo cesto. Uničilo je tudi drogove javne razsvetljave, poškodovalo še eno hišo,” je povedala Krmeljeva in dodala: “Potem pa se je v pol ure, tričetrt ure, kolikor je trajala nevihta, zgodilo še polno nesreč.”

Na številnih hišah je delno odneslo strehe, podrtih je ogromno dreves. Uničen je park ob OŠ Selnica ob Dravi, škoda je tudi na pokopališču, ceste na Sveti Duh na Ostrem Vrhu so bile neprevozne zaradi podrtih dreves. Sama je opazila, da so padala drevesa, ki so sicer stala bolj zase, ne v gozdu. Vetroloma je bilo namreč v gozdovih manj.

Županja je še dejala, da je zmanjkalo tudi elektrike, saj so bili poškodovani daljnovodi, “ponekod so drevesa padla na žice in zato je bila včeraj cel dan  motena oskrba z električno energijo v določenih predelih, telefoni še danes zjutraj, kabelska televizija”, odvisno od tega, kako hitro so izvajalci in potem gasilci prišli in popravljali, sanirali.

Pravi, da je bila še sreča,  da popoldan in zvečer ni bilo nove nevihte, deževalo je sicer obilno.  Tega so se sicer bali, je dejala, saj se še spomni majskih padavin, ki so povzročile veliko škode. Po hribih in bregovih niso nastale nove nevarnosti zaradi plazov in udorov. Tam morajo sicer še do konca sanirati posledice majskih obilnih padavin.

V parku ob šoli k sreči ni bilo otrok, niti drugih ljudi. Ob zgodnji uri zagotovo ni bilo nikogar, drevesa v parku tudi niso padla na objekte. Med počitnicami, ki so sedaj, pa bodo vse počistili in tudi razmislili, katera drevesa bodo posadili na novo. Pravi, da s dobrim razmislekom in nasveti strokovnjakov, saj si želijo, da do takih nesreč več ne pride.

Meni, da se po vsaki taki nesreči tudi veliko naučijo, tako da bodo to tudi upoštevali.

Škoda zaradi neurja je tudi na selniškem pokopališču

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.