16:36, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Odbojkarski klub Maribor pred jutrišnjim polfinalom dobil novega generalnega sponzorja





Danes je Odbojkarski klub Maribor, ki je pred kratkim ostal brez generalnega sponzorja, podpisal pogodbo z novim generalnim sponzorjem. Gre za podjetje I-vent z direktorjem Milanom Kusterjem. Na podpisu pogodbe smo izvedeli, da so fantje pripravljeni tudi na jutrišnjo tekmo v domači dvorani, na kateri želijo čim več navijačev, pa tudi, da Sebastijan Škorc ostaja v klubu.

Gregor Prišenk iz kluba, ki ima po novem ime Odbojkarski klub I-vent Maribor, je povedal, da so pospešeno iskali novega generalnega sponzorja po tistem, ko so se poslovili od Merkurja. “Uspelo nam je v relativno kratkem času zadevo zaključiti, najti novega sponzorja,” je dejal in nadaljeval, da gre za lokalnega gospodarstvenika, ki je ves čas naklonjen odbojki in ostalim športom ter regiji. Pravi, da so veseli, da se jim je pridružil. Milan Kuster je sicer že na nek način dlje časa z njimi v različnih vlogah, ne nazadnje je bil pred leti že generalni sponzor, zdaj pa spet. Prišenk je še izpostavil, da sezono nadaljujejo, kjer so jo zaključili s prejšnjim sponzorjem. Verjame, da bo zgodba zdaj še bolj uspešna.

Milan Kuster in Gregor Prišenk sta podpisala pogodbo za generalnega sponzorja Odbojkarskega kluba I-vent Maribor
Milan Kuster in Gregor Prišenk sta podpisala pogodbo za general. sponzorja Odbojkarskega kluba I-vent Maribor

Kuster prepričan, da bosta ekipa in vodstvo s trudom in garanjem povrnila vsa sponzorska sredstva

Milan Kuster, direktor podjetja I-vent, ki je novi generalni sponzor odbojkarskega kluba, je dejal, da ima Maribor pod kožo in da mu ni vseeno. Sploh pa pri odbojki, ki je “njegov šport”. Izpostavil je, da je ekipa dobra in da jo sestavljajo igralci iz domačih logov in tudi od drugod. Pomembno mu je, da je v Maribor pomembna baza, da se maldi ukvarjajo s športom, a da je tragično, da se vse konča z denarjem. Veseli ga, da lahko po svojih zmožnostih pomaga ekipi. Odbojka mu je vredna tega in je prepričan, da bodo sponzorska sredstva dobro naložena, ekipa in vodstvo kluba pa da bosta s trudom in garanjem vse to povrnila. Meni, da se lahko nadejamo tudi kakega presenečenja, saj danes velja, da so klubi, ki so manj finančno podprti, lahko bolj motivirani.

Izpostavil je, da si vsi želijo, da bi odbojka bila spet tam, kjer je bila pred 30 leti, ko je bilo več ekip uspešnih, tudi ženska. Meni, da je bila v tistih časih mariborska mladina zelo naklonjena odbojka, dvorana pa vedno polna zaradi navijačev. “To si želimo tudi zdaj,” je dejal Kuster in dodal: “Če ne prej, že jutri, ko pride v goste ACH Volley.”

Milan Kuster, Gregor Prišenk in Sebastijan Škorc

Škorc ostaja in optimistično gleda naprej

Sebastijan Škorc, trener, ki drži fante in jih ves čas tudi motivira, je potrdil, da ostaja v klubu. Zagotovo velja za gonilno silo kluba. Izpostavil je, da ima odbojka v Mariboru “neko težo, tradicijo in vsi, ki tukaj sedimo, si želimo, da se nadaljuje”. Dejal je še: “Vsi vemo, kaka je situacija v Mariboru, da ni rožnata. Da imamo od resnega športa samo še tri športe, menimo se o kolektivnih, od katerih igralci živijo in trenirajo 4-5 dnevno. To je nogomet, nogometno mesto in pa zraven, kot je že naš novi sponzor Milan Kustek omenil, ženska in pa moška odbojka. In to ne sme pasti v tem mestu! In s prihodom Milana, ki je že bil predsednik, z našimi sodelavci, tukaj, skupaj, ki smo ekipa zunaj igrišča in na igrišču vsi, se bomo trudili, da bo ekipa, da bo klub na tem nivoju, da bomo rasli in da bomo dobili še večjo podporo v mestu, kajti to si ti fantje in ekipa zaslužimo.”

Zahvalil se je Kusterju za dolgoletno sodelovanje, pa tudi Merkurju, prejšnjemu generalnemu sponzorju, čeprav z grenkobo v ustih, saj se po njegovo sredi sezone ne prekinja sodelovanja. A gleda naprej, pravi, da se ne mislijo ustavljati, vse ostalo, kar so naredili do zdaj, je zgodovina, je poudaril in dodal, da se zdaj piše nova zgodba, da se zdaj že pogovarjajo o jutrišnji tekmi, polfinalu z AHC.

Škorc vabi gledalce, da pridejo na jutrišnjo tekmo, da se dvorana napolni, tako kot je bila v starih časih. 

Sto let odbojke v Mariboru

Gregor Prišenk je še dodal, da je odbojka v Mariboru sto let in da bodo ob stoletnici odbojke v Mariboru pripravili več aktivnosti, jeseni pripravili poseben dogodek, povabili še več mladih, da se jim pridružijo v krožke in odbojkarsko šolo, hkrati pa v naslednjih tednih nagovorili tudi  uspešne podjetnike v Mariboru in okolici ter ustanovili Klub 100 sponzorjev, ki bodo dobili povrnjen vložek v klub.

Jutrišnja tekma, polfinale je velik izziv za ekipo

Žiga Donik, kapetan Odbojkarskega kluba I-vent Maribor, je dejal, da jih jutri čaka prvi izmed resnejših preskusov sezone, zdaj imajo dve težji tekmi pred sabo. res da se ekipa nasprotnika ni veliko spremenila, a vseeno pravi, da ima širino, da so igralci konkurenčni. Dejal je, da so Kamnik že uspeli premagati in da upa, da bodo jutri premagali ACH. “Dali bomo vse od sebe, da to naredimo pred domačim občinstvom. Upam, da bo prišlo čim več ljudi nas spodbujati.”

Škorc: “Mi imamo mladost, mi imamo kvaliteto, mi imamo srce …”

Da so njihove sanje, da bi se odbojkarska zgodba, pravljica nadaljevala tako, da bi postali državni prvak in ostali na prvem mestu, je dejal Škorc. “Mi imamo mladost, mi imamo kvaliteto, mi imamo srce, zmanjka pa nam v določenih trenutkih  izkušenj, to kar pa lahko drugi nadoknadijo. Ampak ne glede na vse skupaj, jutri je tekma odprta. Ne samo ta tekma, prvenstvo je odprto, pokal, MEVZA,  je odprto. Zato, ker naredili smo ogromno,” je dejal in da zelo trenirajo ter da imajo en cilj. Upajo, da se jim bo vse delo obrestovalo.  Rezultati se vidijo na lestvicah, pike na i bodo skušali doseči v končnicah.

A najprej vabijo na jutrišnjo tekmo, kjer se bodo borili v novih dresih, pod pokroviteljstvom novega generalnega sponzorja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.