04:43, pet, 17. Maj

FOTO in VIDEO: Odprli dolgo pričakovano cesto v Mariboru, limbuško vpadnico





Danes, v torek, 12. septembra, ob 10. uri, so v Mariboru sprostili za promet cesto čez križišče Vrtnarske ulice in Ceste proletarskih brigad.

Na odprtju ceste sta bila tudi državni sekretar Andrej Rajh in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, ki sta cesto tudi slovesno odprla.

Državni sekretar ministrstva za infrastrukturo Andrej Rajh je poudaril, da gre za sodobno limbuško obvoznico, sodobno mestno vpadnico iz smeri Ruš, nanjo bo usmerjen promet iz Erjavčeve in Limbuške ceste.  Dejal je še, da gre pri tem za nekaj 10 tisoč vozil povprečnega letnega prometa na dan. Meni še, da bo ta preusmeritev  razveselila tudi prebivalce, saj bo izboljšana kakovost njihovega življenja. Investicija je skupna, z ministrstvom za infrastrukturo in Mestno občino Maribor, znašala je 11, 5 milijona evrov, od tega je delež DRSI oziroma Ministrstva za infrastrukturo nekaj manj kot sedrm milijonov evrov. Gradnja se je začela leta 2022, razdeljena je bila v tri etape.

Mariborski župan Saša Arsenovič je poudaril, da gre za izjemno pomembno cesto, “dolgo smo jo čakali, danes smo jo dočakali”.  Po njegovih besedah je investicija pomembna, saj gre za vstop v tretjo etapo zahodne obvoznice,  pri tem pa upa, da ujma ni odnesla uvedbe v delo in da se bo gradnja zahodne obvoznice začela in nadaljevala še v tem letu. Meni še, da se bodo lotili tudi gradnje tunela pod mestom in tako zaključili cestni krog in razbremenili prebivalce. Na sami limbuški obvoznici pa so poleg ceste urejali še vročevod in plinovod, vodovod, kanalizacijo, delno tudi razsvetljavo.  Pravi, da gre za pomembno pridobitev tudi zaradi hitro rastočih naselij na Studencih, skupaj s tarim delom, šolo in enot vrtcev.

Nekaj foto utrinkov:

Odprtje limbuške obvoznice z državnim sekretarjem Andrejem Rajhom in mariborskim županom Sašo Arsenovičem

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.