03:04, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Odprta nova rekreacijska pot na Destrniku, ki povezuje tudi več zaselkov in vasi





Na Destrniku so odprli dolgo pričakovano rekreacijsko pot. Bilo je kar dvakrat praznično – ker so to naredili v sklopu prireditev občinskega praznika in ker je samo odprtje rekreacijske poti pomembno z več vidikov. Nanjo se bodo podali sprehajalci, kolesarji, ki si bodo lahko sposodili tudi kolo ter drugi rekreativci, tako kot je urejena, pa povezuje tudi več zaselkov in vasi te občine.

Po vsej rekreacijski poti so kažipoti.

Učenci OŠ Destrnik-Trnovska vas so se po poti odpravili v okviru športnega dne

Novo rekreacijsko pot na Destrniku so preskusili učenci domače šole, ki so se z zanimanjem odpravili na raziskovanje. Ujeli smo jih pred odhodom, tako da še niso najboljše vedeli, kaj vse jih še čaka, poleg iskanja skritega zaklada, s tem pa so ne nazadnje dosegli namen – učenci so del poti prehodili, spoznavali, kaj vse je tam.

Pot povezuje sprehajalce, kolesarje, izletnike, turiste in domačine

Nova pot je zagotovo dobrodošla za vse rekreativce in športnike, je poudaril predsednik Športnega društva Destrnik Damjan Žerjav.

Zadovoljen, da teče pot mimo parka prostoživečih živali, je tudi vodja tega parka Aleksander Horvat, ki je v kasnejših urah ponudil tudi današnjim pohodnikom voden ogled tega zanimivega parka.

Pot pravzaprav teče tudi mimo kmetije Lovrec, kjer se pohodniki in izletniki že zdaj radi ustavijo, nova urejena pot pa bo privabila še več ljudi, meni Maja Lovrec s Kmetije Lovrec.

Posebno vabilo na Destrnik

Na novo rekreacijsko pot pa vabi tudi župan Destrnika Franc Pukšič.

Če bi jo želeli prekolesariti, pa nimate kolesa, si tega lahko sposodite tudi na začetku poti v bližini šole in vrtca, kjer imajo kolesa spravljene v lični kolesarnici. Ne nazadnje pa so ob odprtju poti v uporabo otrokom iz vrtca dali tudi čisto nova plezala, s katerimi bodo lahko izpopolnili svoje gibalne in motorične sposobnosti.

Utrinki z odprtja nove rekreacijske poti na Destrniku:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.