22:46, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Osnovnošolci merili moči v znanju iz prve pomoči





V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah  se je včeraj, 25. aprila, odvijalo tekmovanje preverjanja usposobljenosti osnovnošolskih ekip  iz prve pomoči, ki je potekalo ob organizaciji Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Lenart in Občinske organizacije Rdečega križa Sveta Trojica. Največ znanja je pokazala ekipa OŠ Majšperk, ki se je tako uvrstila na državno tekmovanje. tekmovanje RK
Tekmovanja so se udeležile prvo uvrščene osnovnošolske ekipe prve pomoči z lokalnih preverjanj iz posameznih Območnih organizacij Rdečega križa.

Na omenjenem regijskem preverjanju so ekipe osvojile naslednja mesta:

  1. mesto: Območno združenje Ptuj, ki jo je zastopala OŠ Majšperk
  2. mesto: Območno združenje Slovenska Bistrica, ki jo je zastopala OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
  3. mesto: Območno združenje Lenart, ki jo je zastopala OŠ Sveta Trojica
  4. mesto: Območno združenje Maribor, ki jo je zastopala OŠ Rada Robiča – Limbuš
  5. mesto: Območno združenje Ormož, ki jo je zastopala OŠ Sveti Tomaž

Ob otvoritvi preverjanja sta udeležence nagovorila predsednik Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Lenart, Matjaž Zimic  in namestnica ravnatelja OŠ Sveta Trojica Lilijana Kurnik.

Na koncu pa so udeležencem priznanja za osvojena mesta podelili župan Občine Sveta Trojica David Klobasa, predstavnica Uprave RS za zaščito in reševanje, predstavnik PGD Sveta Trojica in predsednik Območno združenje rdečega križa Lenart Matjaž Zimic.

Tekmovalci so se najprej preizkusili v pisanju testa iz teoretičnega znanja, nato pa so na petih delovnih postaja preizkusili svoje znanje še v praktičnih prikazih in različnih nalogah. V video izjavi pojasnjuje Tomaž Rantaša iz RK OE Gornja Radgona.

Nekatere naloge so za laike bile verjetno težke, vendar so se otroci dobro znašli. Pohvalili so jih tudi ocenjevalci, razlaga Marjana Volavšek, RK OE Maribor.

Utrinke tekmovanja preverite v fotogaleriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.