14:22, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Otvoritev Športnega parka Vitomarci in omrežja WIFI4EU





Tik ob podružnični osnovni šoli v Vitomarcih so uradno odprli Športni park Vitomarci in obenem tudi omrežje WIFI4EU. Projekta se pridružujeta številnim drugim projektom v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, namenjenim za uporabo in druženje vsem občanom in društvom.

Občina Sv. Andraž v Slov. goricah je, skupaj s projektnima partnerjema Klub malega nogometa Vitomarci in Andrej Toš s.p., na 2. rok 1. Javnega razpisa LAS Ovtar, prijavila Športni park Vitomarci. Namen projekta je uresničevati medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje na športnem področju. S tem projektom so tako občanom in lokalnim društvom omogočeni pogoji za izvedbo raznih športnih aktivnosti.

V Športnem parku Vitomarci so nameščena otroška igrala za najmlajše, kjer ti lahko razvijajo koordinacijo telesa in ravnotežje. Tukaj so še vedno bolj razširjena in popularna zunanja oprema za vadbo z lastno težo za vse generacije ter rusko kegljišče za starejšo generacijo. Na že obstoječem asfaltnem igrišču sta dodatno postavljena dva košarkarska koša, nadomestila se je zaščitna ograja okrog igrišča ter goli na igrišču, nabavljeni so bili pripomočki za izvedbo športnih aktivnosti. Na novo je bil postavljen objekt za namen shranjevanja rekvizitov in slačilnica, ki je namenjen udeležencem športnih dogodkov. V sklopu projekta se bodo izvajale nove vsebine, katerih organizatorji bodo projektni partnerji z zunanjimi izvajalci; na primer: tekmovanje v ulični košarki, turnir v namiznem tenisu na prostem, otroška športna animacija v času Sandijevega memoriala, Šola zdrave drže ter Rad imam nogomet.

Zato je razumljivo, da so zadovoljni ob odprtju parka tako na bližnji podružnični šoli kot tudi v Društvu upokojencev Sveti Andraž.

Pomembna otvoritev omrežja WIFI4EU

Prav tako pomembna je otvoritev Omrežja WIFI4EU, ki ima svoje korenine že v času, ko se je Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah konec leta 2018 v prvem roku prijavila na razpis evropske komisije za postavitev omrežja WIFI4EU in bila v prvem roku tudi izbrana. Občina je prejela bon v višini 15.000 evrov za postavitev brezžičnih dostopnih točk na javnih mestih, ki so na primer: na trgih, v javnih zgradbah, zdravstvenih ustanovah, šolah ipd.). V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah je postavljenih 13  brezžičnih dostopnih točk na petih lokacijah.

Otvoritev s kulturnim programom

Med krajšim kulturnim programom v izvedbi KUD Vitomarci (nastopili so: Otroška folklorna skupina ter Odrasla in mladinska gledališka skupina) so, ob otvoritvi dveh za Občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah pomembnih pridobitev, spregovorili: županja Darja Vudler Berlak, projektni partner Darko Rojs, predsednik Kluba malega nogometa Vitomarci, mag. Mirko Žmavc, ravnatelj Osnovne šole Cerkvenjak-Vitomarci in Gregor Bizjak, projektni vodja projekta WIFI4EU.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.