09:27, čet, 18. Apr

FOTO in VIDEO: Primož Roglič obiskal OŠ Dušana Flisa v Hočah





Danes je Osnovno šolo Dušana Flisa v Hočah obiskal Primož Roglič, ki je zaradi ljubezni rodne Trbovlje zamenjal za Hoče. Zgodba o Rogliču se na prvi pogled bere kot zgodba o geniju, ki mu vse uspeva samo od sebe, a ni tako. Veljal je za obetavnega smučarskega skakalca, nato pa se je našel na kolesu in izkoristil izjemno vzdržljivost in trmo, o kateri so sotekmovalci govorili, ko je še skakal na smučeh.

Primoža Rogliča je pričakala množica osnovnošolcev
Primoža Rogliča je pričakala množica osnovnošolcev

Ob tem je ravnatelj osnovne šole povedal, da izbira ni bila težka, saj je Primož Roglič postal njihov sokrajan na kar so še posebej ponosni. “To je bil dodaten motiv, da otrokom predstavimo vrhunskega športnika, ki jim je v življenju lahko samo vzor. In to na vseh nivojih življenja. Od tega, kako se je potrebno odrekati, da dosegaš vrhunske rezultate in da otrokom pokažemo kam pripelje veliko dela, marljivost in trud, da na koncu nastane to kar je Primož Roglič, vrhunski tekmovalec. Prepričan sem, da smo na takšen način lahko edino uspešni in mladino nekako pripravimo in odvrnemo od tistih, manj zdravih, načinov življenja. S prikazom nekih drugih vsebin jih vzpodbujamo, da se “najdejo” in začnejo razmišljati o bolj zdravem življenju, saj vemo, da mladina v zadnjem času veliko raje poseda pred računalniki in jim je prav težko oditi na igrišča oziroma zelene površine, kjer bi se lahko družili in športno udejstvovali s sovrstniki”, idejo predstavitve vrhunskega športnika Primoža Rogliča na Osnovni šoli Dušana Flisa v Hočah opiše ravnatelj Alojz Velički.

Marko Soršak, Primož Roglič in Alojz Velički
Marko Soršak, Primož Roglič in Alojz Velički

Tudi župan občine Hoče-Slivnica, Marko Soršak v “novem” sokrajanu vidi zgolj dodano vrednost in navdih za celotno občino, ki bo na prihodnji dirki po Franciji prav gotovo stiskala pesti za sokrajana Rogliča. “Če pa bo na dirki po Franciji imel možnosti za skupno zmago, pa sem prepričan, da bo marsikdo iz Hoče odšel tudi tja in ga na zadnji etapi bodril ob progi. Med njimi bom prav gotovo tudi sam,” pogovor zaključi Soršak.

Primož Roglič med pogovorom z osnovnošolko
Primož Roglič med pogovorom z osnovnošolko

Kaj pa je ob obisku osnovne šole Dušana Flisa v Hočah povedal Primož Roglič pa v priloženem videu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.