04:46, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Prizori, kako so ognjeni zublji zajeli vrtec, oglasila se je tudi ravnateljica





Vzrok požara še ni znan, po besedah ravnateljice Branke Šamec pa je zagorelo v starem delu vrtca, poleg katerega trenutno gradijo nov vrtec. Zaradi gradbenih del imajo otroke sicer že vse leto v sosednji šoli.

Kot je danes za STA povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali, je povedala ravnateljica.

Prostore za vrtčevske otroke imajo tako že vse leto v sosednji šoli, tako da trenutno z izvajanjem vrtčevske dejavnosti zaradi požara ne bo težav, saj bodo tudi v ponedeljek otroci lahko prišli v prostore šole.

FOTO: PGD Brezje

“Danes ponoči, ob 2:42 smo dobili poziv za požar vrtca v Brezju. Na objektu vrtca so potekala obnovitvena dela in dozidava novega dela vrtca. Ob prihodu na kraj nas je pričakal polno razvit požar starega dela objekta. Skupaj z gasilci GB Maribor in PGD Dogoše, Zrkovci, Maribor-Pobrežje in Malečnik smo požar omejili in pogasili ter tako preprečili širjenje ognja na nov montažni del. Naši prostovoljni operativci na požarišču trenutno še vršijo gasilsko stražo. Na intervencijo smo izvozili v 6 minutah, z 11 člani ter vozili GVC 16/25, GVM-1 in VGV. Prilagamo nekaj fotografij z intervencije,” pa so zapisali v PGD Brezje in objavi na spletni strani dodali nekaj fotografij, ki pričajo o tem kako obširen požar je bil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.