03:23, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Prvi večer Trilogije v Sveti Trojici je glasbenim gurmanom podaril rokersko izvedbo koncerta skupine Dan D





Sinoči se je odvil prvi večer Trilogije v Sveti Trojici. Nastopila je novomeška skupina Dan D in pokazala, da zna biti še kako glasna.

Izbranega občinstva, ki se je prišlo poklonit in prisluhnit skupini Dan D, ni motilo, da se vsaj ob večerih poletje že poslavlja, sploh ob Trojiškemu jezeru. Člani benda pa so pokazali, da znajo še vedno biti glasni in zaigrati svoje pesmi z vso vnemo, kot se za legendarne rokerje spodobi. Tokrat pač niso izbrali tihe, nežne, akustične izvedbe koncerta, ampak so na velikem odru ob trojiškem jezeru z nekoliko tršo in udarno verzijo pritegnili sprva nekoliko sramežljivo občinstvo, da tudi zapoje in v drugem delu koncerta zapleše pod odrom. Stari mački pač še vedno znajo.

Vse od začetka do konca koncerta so imeli veliko podporo tudi s svetlobnimi efekti, tako je bilo tudi že ob prvih pesmih. Takoj po uvodnem delu so zapeli Ožino z albuma Knjiga pohval in pritožb (milo za drago), nato pa nagovorili publiko. Potem so sledile Pozitivne misli, takoj za njo pa je Tokac povedal, da so za začetek še nežni, ker gre za uverturo. Mimogrede je še sledila pohvala domači trojiški hrani v obnovljenem gostišču. Potem pa se je glasba na odru počasi stopnjevala z vse bolj udarnimi rifi. Plešeš je bil namreč njihov naslednji komad, ki je iz čustvenosti prevesil večer v čutnost.

Nikola in Tokac sta se po drugi pesmi pohvalila, da so bili pri babici Marici. Gre za gostišče, ki je pred kratkim z novo ekipo in v obnovljeni gostilni Pri babici Marici na griču odprlo vrata. In prav člani skupine Dan D in njihovo tehnično osebje so imeli čast biti prvi gosti slovenskega slow fooda.

Trojiški župan David Klobasa s skupino Dan D in ekipo gostišča Pri babici Marici na griču

“Dandejevci” so si pred koncertom na hitro ogledali osrednji del Svete Trojice, nato pa krenili na prizorišče Trilogije, ki letos v treh zaporednih večerih ob Trojiškem jezeru prinaša tri izjemne koncerte. Tomislav Jovanović – Tokac, pevec in hkrati avtor, skladatelj in glasbeni producent si je nekaj minut pred koncertom vzel še čas za pogovor z nami. Pri tem je povedal, da gre za “zadnji špil tega poletja” in da so zanje v Sveti Trojici dobro poskrbeli. In da sam še vedno ustvarja nove pesmi, skupina je zadovoljna, da je poletje preživela na koncertih, zdaj pa se tudi počasi odpravljajo … Kam gredo, pa prisluhnite v pogovoru z njim.

Seveda popolnoma brez tihe izvedbe vseeno ni šlo. Po zadnji pesmi, ki so jo odigrali in odpeli na odru, je namreč peterica šla še pod oder med občinstvo, kjer so skupaj s publiko zapeli bolj “na tiho”.

Včeraj torej na velikem odru Trilogije za glasbene gurmane skupina Dan D, danes bo za vse romantične duše skrbel Jan Plestenjak, v nedeljo pa bo na odru Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.