13:48, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Ptuj zavzeli Rimljani





Na Ptuj je te dni prišla vojska Rimljanov, ki je zavzela mesto! No, pravzaprav so bile v rimskem kampu tradicionalne rimske igre, na katerih so bili rimska vojska, senat, cesar s svojim spremstvom, vestalke, manjkali pa niso niti barbari in vestalke. Poglejmo, kako je bilo.

Rimska legionarska vojska je nekoč štela več tisoč legionarjev, na Ptuju smo jih videli nekoliko manj, vodil pa jih je seveda njihov legat Markus Antonius Primus. Legionarji pa so prav posebej opremljeni.

Na Rimskem taboru je bil tudi senator Clasus, ki nam je več povedal o samem kampu in dogajanju.

Nikakor pa na rimskem kampu ne gre brez cesarja Fespasiana, čigar opravo si je nadel arheolog Ivan Tušek. Ta je sicer napisal tudi knjigo, v kateri je predstavil rimsko vojsko in kulturo. Kot je sam dejal, je vse življenje izkopaval, zdaj pa se posveča predstavitvam tistega časa.

In če mislite, da jim gre na Ptuju ves čas vse gladko od rok, se motite. Z njihovo dobro počutje skrbijo vestalke, predvsem pa eksotične plesalke, ki so jih pripeljali z bližnjega vzhoda, po katerem je rimska vojska tudi hodila. V slabo voljo, ker jim radi nagajajo, pa jih spravljajo barbari.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.