15:38, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Rekordni šolski kros na Poljanah





Danes je v športnem parku Tabor teklo rekordno število slovenskih otrok. Na tradicionalnem šolskem krosu je sodelovalo 1983 učencev in dijakov iz celotne Slovenije. Z najmlajšimi, predšolskimi otroci, pa so za spodbudo tekli tudi znani slovenski športniki.

Kako so Gašper Fistravec, Urška ŽolnirUrša Kragelj, Maja Mihalinec in Maruša Mišmaš štartali na na 500 metrov dolgi progi, si oglejte na TEM VIDEU. Tako so mlajšim dajali zgled, da so na pravi poti, da je šport prava izbira in da se z vztrajnostjo beleži uspehe. Tradicija krosa je namreč tudi, da povabijo slovenske znane športnike, ki tekmovalcem vlivajo dodatno motivacijo za še boljše športne dosežke. Tako hkrati predstavljajo sebe “po drugi strani pa podpremo mlade na njihovi športni poti“, je povedal Fistravec.

poljane kros

Na krosu so sodelovali učenci osnovni in srednjih šol pa tudi šol s prilagojenim programom. Organizatorji ocenjujejo, da je interesa med učenci vse več, kar potrjuje letošnje rekordno število udeležencev. Ker so se danes na mariborskih zelenicah merili tekači in tekačice iz celotne Slovenije, je Robert Herga (organizator in vodja tekmovanja) ocenil, da so se “Mariborčani med precej močno konkurenco odlično odrezali.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.