12:18, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: S Tribute projektom v Mariboru pridobili električna kolesa za ranljive





V okviru projekta Tribute so v Mariboru pridobili šest standardnih električnih koles, ki bodo služila kot sredstvo za spodbujanje kolesarjenja, ter osem posebnih električnih koles, namenjenih uporabi za ranljive skupine, kot so starejši in osebe z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, pa tudi za prevoz tovora. Projekt Tribute se osredotoča na inovativno ter trajnostno mobilnost v mestih. Podrobnosti so predstavili na novinarski konferenci in že drugem strokovnem posvetu v okviru projekta ReMOBIL, tokrat z naslovom “Spremenimo potovalne navade”.

V okviru projekta v vrednosti 3,3 milijona evrov sodeluje devet partnerjev iz sedmih držav. V Mariboru so v tem kontekstu izvajali različne aktivnosti za spodbujanje javnega potniškega prometa in kolesarjenja. Na novinarski konferenci v okviru Evropskega tedna mobilnosti so med drugim izpostavili tudi tudi mini električno vozilo Maister, ki že nekaj časa brezplačno prevaža ljudi po mestnem jedru.

Pomembno vlogo kot  partner v projektu regionalnih centrov mobilnosti ima Regionalna razvojna agencija (RRA) za Podravje – Maribor, kjer med drugim aktivno sodelujejo pri načrtovanju kolesarskih povezav za občine.

Podrobnosti v video prispevku:

Projekt Tribute se je uradno zaključil konec junija in je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg Jadransko-jonski program.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.