23:10, pon, 20. Maj

FOTO in VIDEO: SD v Mariboru začela kampanjo Močna Evropa, močna Slovenija





SD je z današnjim srečanjem s kandidati in kandidatkami v Mariboru začela kampanjo Močna Evropa, močna Slovenija za volitve v Evropski parlament. Po besedah nosilca liste Matjaža Nemca (S&D/SD) je zdaj čas za politiko močne Evrope. “Samo močna Evropa in z njo močna Slovenija je lahko solidarna, zelena, inovativna in varna,” menijo v stranki.

“Vabim vse na te prelomne volitve, zato da dobimo takšno Evropo, kot si jo želimo. Da bo imela Evropa socialdemokratskega duha, da bo varna, da bo razvita, da bo močna. Če želimo vse to imeti, potrebujemo dobre evropske poslanke in poslance in garant za to, kar sem povedal, da želimo, so moji kolegi danes tukaj z vami,” je v izjavi za medije na srečanju pred Hišo Stare trte na Lentu dejal predsednik SD Matjaž Han.


Nemec je izpostavil, da so socialni demokrati druga največja politična skupina v Evropskem parlamentu “in nosimo odgovornost, da bo Evropa močna v njeni solidarnosti, da bo varna in bo spodobna sodelovanja tudi med različnimi, v kolikor bomo dobili to podporo ljudi”.

Maribor po njegovih besedah ni naključno izbran za začetek njihove uradne volilne kampanje. “Gre za drugo največje in obmejno mesto, ki doživlja transformacijo in naj bo ta tudi socialno pravična, zelena in varna in naj bo Maribor simbol politike, ki jo zagovarjamo SD,” je dejal. “Želim si, da imamo močno Evropo, močno Slovenijo in znotraj nje tudi močen Maribor,” je dodal.

“Evropa bo tako močna, kot bo močna Slovenija. In obratno. In Slovenija bo tako močna kot bodo močne regije,” je dodal kandidat Aleksander Jevšek, ki se zavzema za skladen regionalni razvoj in širitev EU na Zahodni Balkan.

“Verjamemo, da lahko s povečanimi vlaganji v inovacije, s posebno skrbjo za mesto in regije Maribor spet postane močan gospodarski center,” je dodal Matevž Frangež, ki je doma iz tega mesta.

Poleg omenjene trojice so na listi SD še Mojca Kleva Kekuš, Lucija Karnelutti, Aleksandra Vasiljević, Primož Brvar, Neva Grašič in Milan Brglez.

Za slednjega je bistvo EU v pravičnosti in solidarnosti. “Mora biti tudi socialna in zelena in socialna demokracija na evropski in slovenski ravni je garant za takšno Evropo,” je dejal in se zavzel za zaščito delavskih pravic. “To smo sposobni narediti, ne glede na to, kakšne druge sile bodo uvrščene v Evropski parlament. Brez socialnih demokratov preprosto levi del Evropskega parlamenta ne bo znal oblikovati pravil na način, da bodo omogočila napredek vsem v EU,” je povedal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.