13:39, pon, 6. Maj

FOTO in VIDEO: Še danes – Karierni sejem v Mariboru s sobo pobega





V Mariboru še danes poteka osmi karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, na katerem je več kot 100 razstavljavcev. Ta je v največji meri namenjen učencem in dijakom zaključnih letnikov, ki si želijo spoznati in poiskati pravi poklic in nadaljnjo izobraževalno pot.

Sejem je organiziran na novi lokaciji, in sicer v Univerzitetnem športnem centru (UŠC) Leona Štuklja, poleg tega pa so bili poklici predstavljeni tudi pred športno dvorano in v dvorani Štuk.

Karierni sejem v Mariboru 2023: predstavitev Srednje šole za oblikovanje Maribor

V UŠC-ju so obiskovalci lahko že včeraj na atraktiven način spoznali potencialne delodajalce, izobraževalne ustanove in programe, ki jih te izvajajo, ter posamezne poklice, v katerih so se lahko tudi izkusili, saj je veliko ponudnikov nudilo razne delavnice in predavanja.

Karierni sejem v Mariboru 2023: predstavitev konservatorija za glasbo in balet Maribor
Karierni sejem v Mariboru 2023: predstavitev delodajalcev

Novost letošnjega kariernega sejma pa je tako imenovan Escape room oz. soba pobega, ki so ga organizatorji pripravili predvsem z namenom, da se učencem in dijakom na zanimiv način predstavijo potrebe po deficitarnih poklicih. Mirjana Zgaga, namestnica direktorja Območne enote Maribor Zavoda za zaposlovanje, nam je povedala več o sobi pobega, ki so jo že včeraj obiskali udeleženci kariernega sejma, na voljo pa je tudi danes.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza z naslovom »Kako zagotoviti celostni in integriran pristop k ureditvi karierne orientacije v Sloveniji?«. Govorci so razpravljali o nujnosti sistemske ureditve in hitrega dostopa do različnih orodij za karierno orientacijo – saj je ta za današnji digitalno napredni svet nesistematičen.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Karierni sejem v Mariboru 2023: predstavitev Srednje šole za prehrano in živilstvo
Karierni sejem v Mariboru 2023: predstavitev programov Fakultete za strojništvo

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.