21:44, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Skupina Leonart spet z dvodnevnim nastopom v Sodnem stolpu pa še videospot imajo





Mariborska skupina Leonart ni zgolj glasbena skupina, ampak organizem posebne vrste. Štirje odlični glasbeniki prav ta večer, 13. 4. 2024, nastopajo v Sodnem stolpu, v nedeljo bodo koncert ponovili. Oba dneva z razširjeno ekipo.

Andrej Knehtl, Sebastijan Lukovnjak, Marko Brvar in Martin Počkar so skupino Leonart ustanovili leta 2014, pred osmimi leti so ustvarili svoj prvi album ‘Visoko v nebo’ in pokazali, da so iz pravega testa. Po vseh nastopih so lani kar dva večera zaporedoma pokazali, kaj znajo zaigrati in zapeti z razširjeno ekipo glasbenikov v obnovljenem Sodnem stolpu na Lentu v Mariboru.

Skupina Leonart z delom razširjene ekipe med tonsko vajo v Sodnem stolpu

Danes in jutri svojo ustvarjalno plat prepuščajo akustiki in ponovno nastopajo v Sodnem stolpu z več kot desetčlansko ekipo. Naredili so nove aranžmaje svojih starih pesmi in nekaj novih pesmi. Prizorišče pa bo zagotovo prispevalo spet svojo čarobnost, kar je bilo videti že na tonskem preskusu danes popoldan, ko so fantje preskusili, kako se jih bo slišalo in videlo. Tudi osvetljava je pomembna, čarobna, primerna nastopu.

Singl Mesto že spi je posnet na znani lokaciji. Besedilo pa je, kot so sami zapisali na družbenem omrežju, “mehka kritika”.

Skupina Leonart je v vseh letih delovanja pokazala, da se ne boji ne električne ne akustične verzije nastopov, prav tako se to pozna tudi pri njihovih albumih.

Sobotni večer v Sodnem stolpu je bil prav hitro razprodan, v soboto popoldan je bilo za nedeljski koncert na voljo še nekaj kart, kar pa pomeni, da so njihovi oboževalci, sledilci, publika že ugotovili, da fantje znajo narediti izjemen koncert.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.