02:50, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Slavnostno odprtje Gasilske olimpijade Celje 2022





Na stadionu Z dežele v Celju se je danes ob 20. uri začelo slavnostno odprtje Gasilske olimpijade Celje 2022.

Na slovesnosti so se predstavile ekipe, ki letos sodelujejo na gasilski olimpijadi. Na slovesnosti je imel med drugim otvoritveni govor Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije. Pozdravil je predsednika RS Boruta Pahorja, ki je bil prav tako na slovesnosti in je častni pokrovitelj gasilske olimpijade, nato pa tudi vse druge visoke goste, udeležence gasilske olimpijade. Izpostavil je, da je Gasilska zveza Slovenije leta 2011 v Kočevju prvič organizirala mladinsko gasilsko olimpijado. “Od takrat smo, na podlagi prvih izkušenj, dozoreli v prepričanju, da znamo in zmoremo organizirati tudi največji gasilski dogodek na svetu. Pred štirimi leti smo pridobili potrebno samozavest in oblikovali partnerstvo ter se tako z državo in njenim podsistemom, podporniki in gasilskimi organizacijami zavestno odločili za projekt, katerega smo uresničili na lastnem znanju in z bogatimi izkušnjami, pridobljenimi na gasilsko-športnem tekmovalnem področju,” je povedal.

Ob koncu govora se je Cerkvenik posebej spomnil na vse gasilce, ki te dni gasijo požar na Krasu: “Srečno in pozdrav prostovoljnim ter poklicnim kolegom, ki se bojujejo z ognjem na Krasu. Varujte svoje zdravje.”

Cerkvenik je nagovoril tudi predstavnike vodstev gasilskih organizacij iz tujine z besedami, da ga veseli njihova prisotnost na olimpijadi, ki “dokazuje, da so izmenjava znanja, veščin in dobrih praks nujno potrebni za intervencijsko pripravljenost vseh reševalni služb, saj nas nove podnebne spremembe utrjujejo v prepričanju, da lahko opravljamo svoje poslanstvo samo z združenimi močmi in medsebojnim povezovanjem. Mojim besedam pritrjujejo dejstva o velikih požarih v naravi, s katerimi se trenutno spopadamo v Sredozemlju”.

Tudi slovenskim gasilcem, županom, državljanom, meščanom Celja in podpornikom je namenil nekaj besed. “Brez vaše pomoči nam ne bi uspelo, zato velika zahvala in moj poklon vsem vam, ki ste spoznali, da s tem dogodkom krepimo našo prepoznavnost in samozavest. Pri tem naj izpostavim sodelovanje vseh gasilskih regij in napore Mestne občine Celje za pester spremljevalni program ter tudi Gasilskima zvezama Celje in Šentjur za pripravo tekmovališč.”

Pogled na tribuno ob odprtju Gasilske olimpijade 2022

Tekmovalcem, teh je krepko nad dva tisoč, pa je podal popotnico za tekmovalni del olimpijade, saj se po nekaj dnevih treningov začenjajo tekmovanja – želi si, da bi v soboto, ob koncu gasilske olimpijade, bili vsi zmagovalci in da se zavedajo, da je že sama udeležba na olimpijadi za vsako tekmovalno enoto nepozaben dogodek.

Prižig olimpijskega ognja na Gasilski olimpijadi Celje 2022

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.