02:56, pet, 3. Maj

FOTO in VIDEO: Slovenska ženska nogometna reprezentanca U19 odigrala tri pomembne tekme v Radencih





Na nogometnem igrišču Športnega centra Ivanke Serec v Radencih je ženska nogometna reprezentanca do U19 v tednu dni odigrala tri tekme, najprej 3. 4. proti Španiji, 6. 4. proti Danski, danes pa še proti Grčiji. Današnja tekma je bila odločilna.

Tina Kelemberger, selektorica ženske nogometne reprezentance U19, je dejala, da so dekleta drugo tekmo proti Danski odigrale res odlično, na visokem nivoju. Nekaj smole so imele pri penalu, ker niso zadele gola, v nadaljevanju pa so bile kvalitetne in si priigrale več priložnosti, a žal niso vsega zadele. Današnja tekma proti Grčiji pa ni šla po načrtih. Veter je bil tisti, ki je povzročil več težav. Niso igrale z vetrom, ampak proti vetru. Nasprotnice so tako dobile več priložnosti.

Radenci: tekma slovenske ženske nogometne reprezentance proti Grčiji je bila odločilna

V času drugega polčasa se je veter umiril, a po besedah Tine Kelemberger je bil zaostanek že prevelik. Dejala je še, da so nekako preveč želele odigrati dolgo žogo, na zadnjo linijo, premalo z boka. Tako jim ni uspelo premagati nasprotnic, ki pa so bile na igrišču močne, agresivne. Dekleta ne bodo imela pristriženih kril v nadaljevanju, naredili bodo novo kombinacijo igralk različnih letnikov.

Slovenke (beli dresi) so morale v Radencih priznati poraz proti Grkinjam (modri dresi).

Naslednjo sezono ne bodo v ligi A, ampak v ligi B. Kelemberger je še dejala, da mogoče manjka še liga C. Za ligo A smo malo prešibki, nekaj jim še manjka za to, gre za elito ženskega nogometa, za ligo B pa smo dovolj kvalitetni, je izpostavila in dodala, da če bi imeli tri lige, bi lažje napadali ligo A.

Vse tri tekme je spremljala Nogometna zveza Slovenije. Žiga Goričan, sekretar mlajših ženskih reprezentanc in organizator dogodkov pri NZS, je po vseh treh tekmah slovenske ženske nogometne reprezetance U 19 izpostavil, da je pomembno, da se tekme odvijajo izven centra, tudi v krajih, kot so Radenci. Tako tudi do tu in drugod pridejo izdeje o razvoju ženskega nogometa. Ta je namreč v porastu, predvsem pa da tui dekleta vidijo, da se nogomet razvija, da je zanimiv in da se pridružijo nogometnim klubom po Sloveniji. Tako je namreč možnost, da se tudi reprezentanca okrepi.

In izidi tokratnih tekem? Na tekmi Slovenije s Španijo je bilo 6:0 za Španijo, na tekmi proti Danski je bilo 1:0 za Dansko, proti Grčiji pa 2:0 za Grčijo. Več o tekmi in kako so Slovenke odigrale, pa Žiga Goričan.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.